Business & Finance Δευτέρα 22/08/2022, 13:18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola HBC: Γλίτωσε τα χειρότερα στη Ρωσία λέει η Eurobank Χρηματιστηριακή

Coca Cola HBC: Γλίτωσε τα χειρότερα στη Ρωσία λέει η Eurobank Χρηματιστηριακή

Στα 24,7 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca Cola HBC η Eurobank Χρηματιστηριακή, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της εταιρείας αλλά και του λιγότερο θολού τοπίου σε Ρωσία/Ουκρανία.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα κέρδη προ φόρων της Coca Cola HBC το πρώτο εξάμηνο ήταν 30% καλύτερα των προβλέψεων της αγοράς, καθώς παρά το δύσκολο περιβάλλον λόγω της υψηλής εξάρτησής του από την Ρωσία/Ουκρανία, ο όμιλος έχει εξαιρετικές επιδόσεις, λόγω πρωτοβουλιών για την αύξηση των εσόδων.

Επιπλέον, η εικόνα στη Ρωσία είναι πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με την Eurobank Χρηματιστηριακή να προβλέπει τώρα μείωση 36% στους όγκους στη χώρα για το 2022 (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για πτώση άνω του 60%).

Συνεπώς, οι αναλυτές αναβαθμίζουν κατά 10-17% τις προβλέψεις τους για τα κέρδη προ φόρων του 2022-2024, με τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2022 στα 8,268 δισ. ευρώ και με τα κέρδη προ φόρων στα 783 εκατ. ευρώ.

Παρότι η  μετοχή παραμένει χαμηλότερα από τη μέση μακροπρόθεσμη αποτίμησή της (c9x EV/EBITDA), υπάρχουν σημαντικές βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες, για αυτό και η Eurobank Χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση διακράτησης που έχει εκδώσει, έστω και εάν η σχέση ρίσκου/ανταμοιβής έχει βελτιωθεί.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News