Business & Finance Παρασκευή 25/12/2020, 13:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνολογικά είδη και παιχνίδια εν μέσω πανδημίας δίνουν ώθηση στα έσοδα της «Πλαίσιο»

Τεχνολογικά είδη και παιχνίδια εν μέσω πανδημίας δίνουν ώθηση στα έσοδα της «Πλαίσιο»

Με τα είδη τεχνολογίας και γραφείου να γίνονται είδος πρώτης ανάγκης εν μέσω πανδημίας, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για νοικοκυριά, η αλυσίδα Πλαίσιο(Plaisio) κατάφερε την αύξηση των εσόδων κατά 9,6% στο εννεάμηνο, παρά την οικονομική κρίση. Eντυπωσιακή και η αύξηση στις πωλήσεις παιχνιδιών, καθώς και οικιακών συσκευών.

Παράλληλα, η αλυσίδα κατάφερε να αντεπεξέλθει σε πρωτοφανείς όγκους παραγγελιών, κινητοποιώντας το σύνολο του δυναμικού της.  H εταιρεία αξιοποίησε στο έπακρο τις δύο σύγχρονες εγκαταστάσεις logistics στη Μαγούλα και τη Μάνδρα Αττικής, οι οποίες λειτουργούν με ημι-αυτόματο σύστημα.

Η πλατφόρμα plaisio.gr είχε αναβαθμιστεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, επιτρέποντας να σηκώσει τεράστια επισκεψιμότητα (έφτασε σε ημερήσιο ρεκόρ 780.000 επισκέψεων σε ένα 24ωρο), ενώ λειτούργησε In-house call center & customer service με 350 συνεργάτες. Για τη διανομή των προϊόντων έσπευσε ένας στόλος 90 φορτηγών.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στους όγκους που κλήθηκε να διαχειριστεί η Πλαίσιο:

Διατέθηκαν περίπου 150.000 υπολογιστές (laptop, dektop, tablets) στο 11μηνο

Η κατηγορία των web cameras παρουσίασε αύξηση 1.300% κατά την περίοδο του 2ου lockdown

Οι πωλήσεις ακουστικών και μικρόφωνων διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, στο 2ο lockdown

Οι πωλήσεις των παιχνιδιών παρουσιάζουν αύξηση 75% στο 11μηνο

Αύξηση 75% παρουσίασε και η κατηγορία των οικιακών συσκευών κατά το τρίτο τρίμηνο 2020 (το οποίο είναι και συγκρίσιμο)

Αποτέλεσμα: τα κουτιά που παραδόθηκαν, ξεπέρασαν σε αριθμό το 1.100.000 από την αρχή του έτους.

Τα παραπάνω δεδομένα αποτυπώθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, τα οποία κινήθηκαν θετικά, παρά την πρωτοφανή ύφεση που έπληξε την ελληνική οικονομία:

Ο ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών έφτασε το 9,6%, καθώς οι πωλήσεις ανήλθαν σε 234,905 εκατ. ευρώ έναντι 214,417 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ήταν 3,482 εκατ. ευρώ έναντι 3,677 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα, ήτοι σε 9,220 εκατ. ευρώ έναντι 9,205 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο ρυθμός αύξησης των κερδών πριν τη φορολογία (EBT) επιταχύνθηκε και διαμορφώθηκε σε 42,8% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2019, τα δε κέρδη σε απόλυτο μέγεθος προσέγγισαν τα 2 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News