ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έσοδα 102,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Fraport Greece το α’ εξάμηνο

Έσοδα 102,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Fraport Greece το α’ εξάμηνο

Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα μεγέθη πρώτου εξαμήνου του γερμανικού ομίλου Fraport με έδρα την Φρανκφούρτη. Από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο, ο όμιλος εμφάνισε αυξημένο κατά 66,3% κύκλο εργασιών, στο 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2021. Από το ποσό αυτό 139,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα έσοδα της Fraport Greece που είναι υπερτριπλάσια συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Οι λειτουργικές δαπάνες της ελληνογερμανικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,9 εκατ. ευρώ, στα 66,3 εκατ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται στην αύξηση της κίνησης. Ως αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τα μειωμένα λειτουργικά έσοδα που περιορίστηκαν σε 0,3 εκατ. ευρώ, η ελληνογερμανική εταιρεία εμφάνισε, κατά το πρώτο εξάμηνο, ενισχυμένη κατά 60,1% λειτουργική κερδοφορία (Ebitda), στα 73,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (Ebit) ύψους 41,9 εκατ. ευρώ (+40,6%). Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ζημιογόνο και διαμορφώνεται σε -21,5 εκατ. ευρώ από -9,5 εκατ. ευρώ. Η επιδείνωση των καθαρών μεγεθών οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες ύψους 19,3 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την αναχρηματοδότηση δανείων 913,8 εκατ. ευρώ, μέσω έκδοσης ομολόγου, της Fraport Greece κατά το 2021.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece διακινήθηκαν περίπου 10,3 εκατομμύρια επιβάτες. Ωστόσο, συνολικά ο αριθμός των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι χαμηλότερος κατά 5,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

«Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι διότι τα αεροδρόμια δεν λειτουργούν ακόμη σε κανονικές συνθήκες, δεδομένου ότι τη μαζική επιστροφή στο ταξίδι έχει πυροδοτήσει, κατά βάση, η πανδημία» έχει αναφέρει στο Moneyreview.gr ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News