Business & Finance Τετάρτη 3/08/2022, 09:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Athens Heart: Σχέδια για επέκταση και νέες χρήσεις

Athens Heart: Σχέδια για επέκταση και νέες χρήσεις

Την αναδιαμόρφωση του μείγματος των χρήσεων στο εμπορικό κέντρο Athens Heart και την ενίσχυση της απήχησής του μέσω νέας ανάπτυξης σε όμορο οικόπεδο, επιφάνειας δύο στρεμμάτων, μελετά αυτή την περίοδο η Premia Properties ΑΕΕΑΠ, σε στενή συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι ο μοναδικός πιστωτής της εταιρείας ειδικού σκοπού (Doreco) στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας. Οι δύο πλευρές αναζητούν μια λύση που θα επιλύσει το ζήτημα της οφειλής της Doreco, ύψους 55 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα θα προσφέρει τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των εσόδων του Athens Heart, η απήχηση του οποίου βαίνει φθίνουσα τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ακίνητο είχε μείνει εκτός της συμφωνίας εξυγίανσης της Pasal Development (νυν Premia Properties ΑΕΕΑΠ), με αποτέλεσμα να μην ενοποιείται με την εισηγμένη, ενώ τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του κατευθύνονται για την αποπληρωμή του δανείου της Doreco. Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις λύσεις που φαίνεται πως έχουν κερδίσει έδαφος, προβλέπει το «κούρεμα» του δανεισμού της Doreco στα 15,7 εκατ. ευρώ. Συνδυαστικά, η Premia θα αποκτήσει από την Εθνική και το όμορο οικόπεδο, το οποίο χάρις στην πρόσοψη που διαθέτει στην οδό Πειραιώς, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ως προς τη δυνατότητα μελλοντικής αξιοποίησής του. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω ακίνητο μπορεί να οικοδομηθεί ένα επιπλέον ακίνητο επιφάνειας 3.200 τ.μ., το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά με το Athens Heart των 22.000 τ.μ., προσθέτοντας π.χ. χρήσεις εμπορίου ή ψυχαγωγίας. Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στην Premia (τότε Pasal) και στο παρελθόν είχε υποχρεωθεί να το παραχωρήσει στην τράπεζα, με αντάλλαγμα τη μείωση του τραπεζικού της δανεισμού πριν καν συμφωνηθεί το σχέδιο εξυγίανσης και εισέλθει στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Ωστόσο, στις προθέσεις της διοίκησης της Premia Properties προβλέπεται και η αναδιαμόρφωση των χρήσεων εντός του εμπορικού κέντρου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισης του δανεισμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η δημιουργία ενός κτιρίου μεικτών χρήσεων εμπορίου, γραφείων και ενδεχομένως και εκπαίδευσης, σε συνδυασμό και με το όμορο ακίνητο που θα αποκτηθεί. Στόχος είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης του ακινήτου.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News