Business & Finance Παρασκευή 29/07/2022, 12:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cognity: Η ελληνική εταιρεία πίσω από το Gov.gr Wallet

Cognity: Η ελληνική εταιρεία πίσω από το Gov.gr Wallet

Μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του gov.gr wallet app, της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη από χθες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους. Ο λόγος για την Cognity, η οποία εξειδικεύεται επί τουλάχιστον 15 χρόνια στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες (CRM).

Η Cognity έχει υλοποιήσει μία σειρά σημαντικών έργων για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ενέργεια. Με βάση στην Αθήνα, και έχοντας παρουσία σε πάνω από 10 χώρες, σκοπός της είναι να μετασχηματίζει τις ψηφιακές υποδομές μεγάλων οργανισμών, με μια ομάδα 450 εξειδικευμένων στελεχών, που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία.

Το gov.gr wallet app

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών, η Cognity ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Ψηφιακού Πορτοφολιού Εγγράφων (gov.gr wallet app). Η εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη από χθες σε App Store και Google Play, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής του. Γρήγορα και απλά, «κατεβάζοντας» τη νέα εφαρμογή και με απόλυτα ασφαλή τρόπο, ο πολίτης μπορεί να έχει διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα προσωπικά του έγγραφα (Δελτίο Ταυτότητας και Δίπλωμα Οδήγησης), όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Cognity.

Η εφαρμογή κάνει ταχύτερη και ευκολότερη την ταυτοποίηση των πολιτών, όπου αυτό απαιτείται, στον Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, επιτρέπει την ασφαλή χρήση των εγγράφων και μειώνει την πιθανότητα πλαστογραφίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα ανάκλησης της εγκυρότητας του εγγράφου σε περίπτωση απώλειας. Η βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, με την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών εγγράφων να απαιτούν ελάχιστα clicks και η αρμονική και ασφαλής σύζευξη της εφαρμογής με τις ψηφιακές υποδομές του κράτους, τέθηκαν από την αρχή ως βασικοί στόχοι και κριτήρια επιτυχίας. Κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού, λήφθηκαν υπόψη τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Το  Gov.gr wallet – ψηφιακό πορτοφόλι αποτελεί τη βασική ψηφιακή υποδομή για την αποθήκευση στο μέλλον και άλλων προσωπικών εγγράφων, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα, η άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και έγγραφα κοινωνικής ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Cognity.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του κρατικού ψηφιακού πορτοφολιού, ο κ. Γιώργος Γαζέπης, Πρόεδρος της Cognity, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί έναν πρωτόγνωρο ψηφιακό μετασχηματισμό. Και είμαστε ακόμη πιο περήφανοι, που η Cognity γίνεται αρωγός στην ανάδυση του νέου, ψηφιακού κράτους. Στη δική μας φιλοσοφία η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένας χρήσιμος και κρίσιμος σύμμαχος της Πολιτείας που έχει έναν και μόνο σκοπό: να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων μας, προάγοντας την ψηφιακή ανεξαρτησία του πολίτη, μέσα τις απαιτούμενες δυνατότητες και υπηρεσίες που θα απελευθερώσουν τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».

Cognity: Η ελληνική εταιρεία πίσω από το Gov.gr Wallet-1

Ο Πρόεδρος της Cognity, κ. Γιώργος Γαζέπης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος
Πιερρακάκης

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς «κατεβάζετε» ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό – Έχουν εκδοθεί πάνω από 44.000 ψηφιακά αντίγραφα

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό το Gov.gr Wallet

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News