Business & Finance Τρίτη 26/07/2022, 09:04
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προς νέα παράταση στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ 

Προς νέα παράταση στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ 

Προς νέα παράταση φαίνεται ότι οδεύουν οι δύο παράλληλοι διαγωνισμοί, που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή, για την πώληση της ΛΑΡΚΟ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους συμμετέχοντες ζήτησε αναβολή. Έτσι, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που είχε καθοριστεί στις 29 Ιουλίου φαίνεται ότι θα μετατεθεί στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως η ΛΑΡΚΟ πωλείται μέσω δύο ξεχωριστών διαγωνισμών: Ο ένας διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορά την εκμίσθωση του εργοστασίου της και ο άλλος από τον Ειδικό Διαχειριστή και αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων όπως τα δικαιώματα εκμετάλλευσης λατομείων ανά την χώρα. Αυτοί οι δύο διαγωνισμοί είναι και η τελευταία ευκαιρία για τη μεταλλευτική επιχείρηση, καθώς αν κηρυχθούν άγονοι αυτή θα οδηγηθεί σε πτώχευση και οριστικό κλείσιμο. 

Στην τρέχουσα τελική φάση του διαγωνισμού για την ΛΑΡΚΟ έχουν προκριθεί η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings AG, ο όμιλος Mytilineos και η ιρλανδική Commodity & Mining Insight (CMI). 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News