ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Συνεχίζεται η αναζήτηση για Γενικό Διευθυντή

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Συνεχίζεται η αναζήτηση για Γενικό Διευθυντή

Κορυφώνεται η διαδικασία επιλογής γενικού διευθυντή στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθώς πέραν των 6 υποψηφιοτήτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, το διοικητικό σύμβουλιο έκρινε ότι ο αριθμός δεν είναι επαρκής και ανέθεσε στην Egon Zehnder που «τρέχει» την διαδικασία την περαιτέρω διεύρυνση υποψηφιοτήτων. Το ραντεβού δόθηκε για τον Σεπτέμβριο, οπότε και το Δ.Σ. της ΕΕΤ θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες και μετά από μια short list θα λάβει τη σχετική απόφαση. 

Χθες πάντως η Γενική Συνέλευση της ΕΕΤ ολοκλήρωσε τις οργανωτικές αλλαγές, στον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης, ενέκρινε ομόφωνα τις τροποποιήσεις του Καταστατικού, που αφορούν στη νέα σύνθεση και λειτουργία των Συντονιστικών Επιτροπών, της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Διευθυντή. Όπως ανακοινώθηκε, ανέθεσε παράλληλα, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθήκοντα acting Γενικού Διευθυντή στη σημερινή Γενική Γραμματέα κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη – οποία είναι μεταξύ των υποψηφίων – μέχρι την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διαδικασίας επιλογής Γενικού Διευθυντή.  

Να σημειωθεί ότι η Ένωση στο καταστατικό της προέβλεπε μια Επιτροπή Αγορών και Κεφαλαίου και άλλες ad hoc, και με βάση τις χθεσινές αποφάσεις θα δημιουργηθούν 10 επιτροπές, οι επικεφαλής των οποίων θα συγκροτούν τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύει ο γενικός διευθυντής.

Οι υποψήφιοι για τον νέο γενικό διευθυντή, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρά ακαδημαϊκά προσόντα, εκτεταμένη εμπειρία σε ανώτερες θέσεις ευθύνης στον χρηματοοικονομικό τομέα, πολύ καλή γνώση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού κλάδου και πολύ καλή κατανόηση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς αυτός που θα επιλεγεί θα υποκαταστήσει το ρόλο του γενικού γραμματέα.

Κατά την χθεσινή διαδικασία ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ Βασίλειος Ράπανος ευχαρίστησε τα μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής και τον Πρόεδρο κ. Σταύρο Ιωάννου, υπογραμμίζοντας  ότι «ο κ. Ιωάννου, οργάνωσε το έργο της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών σε αυτήν και κρατώντας πάντα ενεργό το ενδιαφέρον τους». Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι, «η εθελοντική συμβολή στις συλλογικές εργασίες της Ένωσης αποτέλεσε και για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πηγή σημαντικής εμπειρίας και, εξέφρασε την ευχή η Ένωση υπό το νέο της σχήμα να εμφανίσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την ουσιαστική αναβάθμισή της τα τελευταία και μάλιστα τα τελευταία δύο κρίσιμα χρόνια.

Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ο κ. Ράπανος δήλωσε: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διατηρεί την δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, υφιστάμενων και νέων. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 εξασφαλίστηκε, λόγω και της επαρκούς ρευστότητας, απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις ελληνικές τράπεζες και η ουσιαστική συμβολή των ελληνικών τραπεζών στην πράσινη μετάβαση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παράλληλα ολοκληρώνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές της Ένωσης, ώστε αυτή να επιτελεί τη θεσμική της αποστολή ακόμη πιο αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές. Οι αλλαγές στα καταστατικά όργανα και τη λειτουργία της Ένωσης  γίνονται σταδιακά, ώστε να μην επηρεαστεί η συνέχιση της δράσης της και θα υπόκεινται σε διαρκή αξιολόγηση».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News