Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 13:19
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean Baltic Bank: Θετικές προοπτικές από S&P, βλέπει διψήφια απόδοση κεφαλαίων

Aegean Baltic Bank: Θετικές προοπτικές από S&P, βλέπει διψήφια απόδοση κεφαλαίων

Σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε τις προοπτικές της αξιολόγησης Β της Aegean Baltic Bank η S&P, επικαλούμενη τις βελτιωμένες προοπτικές κερδοφορίας της τράπεζας, που ευθυγραμμίζονται με το υπόλοιπο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, η ABB είναι κατάλληλα τοποθετημένη για να επιτύχει διψήφια απόδοση κεφαλαίων το 2022, με τον δείκτη κόστους/εσόδων να πέφτει κάτω από το 50%, παρότι το μακροοικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από προκλήσεις.

Η Aegean ωφελείται επίσης από την βελτιωμένη εμπιστοσύνη των καταθετών, καθώς μπόρεσε να αυξήσει οργανικά την καταθετική της βάση, μειώνοντας την εξάρτησή της από τις brokered καταθέσεις στο 5% του συνόλου στα τέλη Ιουνίου του 2022 από 9% στα τέλη του 2021.

Η S&P δηλώνει ότι θα εξέταζε την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ABB κατά ένα σκαλοπάτι, στο Β+, εάν έκρινε ότι τα ρίσκα για τις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί. Όπως για παράδειγμα, μέσω της ουσιαστικής βελτίωσης στην σταθερότητα και τη διαφοροποίηση της βάσης χρηματοδότησης του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: 

S&P Global: Σε θετικό από σταθερό το outlook – Bελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News