ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατεδαφίστηκε το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι

Στο οικόπεδο θα κατασκευαστεί υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων

Κατεδαφίστηκε το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι

Παρελθόν αποτελεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα το κτήριο στην οδό Χειμάρρας 10-12 στο Μαρούσι, όπου, για πολλές δεκαετίες, βρισκόταν η έδρα της εταιρείας παραγωγής προϊόντων σχετικών με τη φωτογραφία Kodak Express. Το ακίνητο 17 στρεμμάτων μαζί με τα κτίσματα όπου βρισκόταν η έδρα της ελληνικής θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας περιήλθε τον χειμώνα του 2021 στην κυριότητα της κοινοπραξίας Brook Lane – Noval Property.

Όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες του Moneyreview.gr, το κοινοπρακτικό σχήμα προχώρησε, τις τελευταίες ημέρες στην κατεδάφιση των πρώην κτηρίων της Kodak με στόχο να προχωρήσει το προσεχές διάστημα στην ανάπτυξη του πράσινου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα έχει μικτή δομημένη επιφάνεια άνω των 50.000 τ.μ.

Κατεδαφίστηκε το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι-1

Κατεδαφίστηκε το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι-2

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας The Grid που ελέγχεται κατά 50% από τη Noval Property και κατά 50% από τη Mavani Holdings Limited (ανήκει στην Brook Lane Capital).

Για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη υπολογίζεται ότι από το 2022 έως το 2025 θα διατεθούν κεφαλαιουχικές δαπάνες της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ (77 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης). Η Noval όμως, θα επενδύσει 24,5 εκατ. ευρώ ποσό που προέρχεται από τη συμμετοχή της κατά 50% στην κοινοπραξία.

Κατεδαφίστηκε το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι-3

Η Kodak Ελλάδας το 2004 διέθετε 330 καταστήματα και απασχολούσε 200 υπαλλήλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το 2009 ανακοίνωσε ότι παύει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News