Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 18:17
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Μεταβίβασε σε όχημα ειδικού σκοπού τη συμμετοχή της στην Attica Group 

Τράπεζα Πειραιώς: Μεταβίβασε σε όχημα ειδικού σκοπού τη συμμετοχή της στην Attica Group 

Τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του ομίλου Attica Group σε όχημα ειδικού σκοπού ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. 

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των μην τραπεζικών συμμετοχών της και ειδικότερα στο πλαίσιο της μεταβίβαση όλων αυτών των συμμετοχών στο όχημα ειδικού σκοπού εντάσσεται και η μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η τράπεζα Πειραιώς στην ακτοπλοϊκή Attica Group. Η κυριότητα παραμένει στην Τράπεζα Πειραιώς ωστόσο η διαχείριση των δικαιωμάτων ψήφου περνάει στο όχημα ειδικού σκοπού αλλά ουδείς από τους δύο δεν μπορεί χωρίς τη συναίνεση του άλλου να προχωρήσει σε εκποίησή τους. Η Τράπεζα Πειραιώς με τον τρόπο αυτό, όπως είχε ανακοινώσει προ διμήνου, βελτιώνει τους δείκτες εποπτικών κεφαλαίων της.

Aναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

H  “ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (εφεξής η “Εκδότρια”) ανακοινώνει τα ακόλουθα, σύμφωνα με το Ν.3556/2007, και βάσει γνωστοποιήσεων που έλαβε στις 15/7/2022 σχετικά με μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της:

α. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που έλαβε η Εκδότρια από την “Πειραιώς Financial Holdings A.E.”, την 15/7/2022 καταχωρήθηκε στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (“Σ.Α.Τ.”) η μεταβίβαση 25.559.429 μετοχών της Εκδότριας από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.” προς την εταιρία “STRIX Holdings L.P.” που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ιρλανδίας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από την εταιρεία “STRIX HOLDINGS (GP) LIMITED” με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, λόγω εισφοράς σε είδος της “ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.” στο κεφάλαιο της “STRIX Holdings L.P.” σε συνέχεια του από 14/7/2022 Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών (Share Transfer Agreement).

Κατόπιν τούτου, η “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.”, η οποία ελέγχεται από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία “ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS A.E.” κατήλθε του ορίου του 5% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην Εκδότρια και πλέον κατέχει 0,00% αυτών, ενώ η εταιρία “STRIX Holdings L.P.” απέκτησε άμεσα 25.559.429 δικαιώματα   ψήφου στην Εκδότρια που αντιστοιχούν σε ποσοστό 11,8437% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

β. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που έλαβε η Εκδότρια από το υπόχρεο πρόσωπο γνωστοποίησης κ. MUBASHIR MUKADAM, στις 15/7/2022 η μεταβίβαση 25.559.429 μετοχών της Εκδότριας από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. στην Ετερόρρυθμη Εταιρία με την επωνυμία “STRIX Holdings L.P.”, η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Ιρλανδίας, η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γενικό Εταίρο της “STRIX HOLDINGS (GP) LIMITED”, ιδιωτική μετοχική εταιρία περιορισμένης ευθύνης η οποία έχει συσταθεί στην Ιρλανδία με έδρα στο Δουβλίνο, καταχωρήθηκε στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (“Σ.Α.Τ.”). Η εν λόγω μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της εισφοράς σε είδος στο κεφάλαιο της STRIX Holdings L.P. από την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με τη Συμφωνία Μεταβίβασης Μετοχών με ημερομηνία 14/7/2022.

Η “STRIX Holdings  L.P.” ελέγχεται, μέσω αλυσίδας επιχειρήσεων, από την “BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD”, εταιρεία με έδρα στις Νήσους Κέιμαν, η οποία ελέγχεται από τον MUBASHIR MUKADAM.

Σύμφωνα με την εν λόγω μεταβίβαση, η “STRIX Holdings L.P.” κατέχει άμεσα και η “BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD”, η οποία ελέγχεται από τον MUBASHIR MUKADAM, κατέχει έμμεσα συνολικά 25.559.429 δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με μετοχές της Εκδότριας, οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε ποσοστό 11,8437% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

γ. Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που έλαβε η Εκδότρια από την “BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD”, στις 15/7/2022, η μεταβίβαση 25.559.429 μετοχών της Εκδότριας από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. στην Ετερόρρυθμη Εταιρία με την επωνυμία “STRIX Holdings L.P.”, η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Ιρλανδίας, η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γενικό Εταίρο της “STRIX HOLDINGS (GP) LIMITED”, ιδιωτική μετοχική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης η οποία έχει συσταθεί στην Ιρλανδία με έδρα στο Δουβλίνο, καταχωρήθηκε στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (“Σ.Α.Τ.”). Η εν λόγω μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της εισφοράς σε είδος στο κεφάλαιο της STRIX Holdings L.P. από την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με τη Συμφωνία Μεταβίβασης Μετοχών με ημερομηνία 14/7/2022.

Η “STRIX Holdings L.P.” ελέγχεται, μέσω αλυσίδας επιχειρήσεων, από την “BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD”, εταιρεία με έδρα στις Νήσους Κέιμαν, η οποία ελέγχεται από τον MUBASHIR MUKADAM.

Σύμφωνα με την εν λόγω μεταβίβαση, η “STRIX Holdings L.P.” κατέχει άμεσα και η “BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD”, η οποία ελέγχεται από τον MUBASHIR MUKADAM, κατέχει έμμεσα συνολικά 25.559.429 δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με μετοχές της Εκδότριας, οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε ποσοστό 11,8437% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία και δημοσιοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News