Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 12:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Δίνει τιμή στόχο στα 7 ευρώ για τη μετοχή της Quest

Eurobank: Δίνει τιμή στόχο στα 7 ευρώ για τη μετοχή της Quest

Νέα τιμή στόχο για τη μετοχή της Quest στα 7 ευρώ δίνει το επενδυτικό τμήμα της Eurobank, από τα 4,5 ευρώ που διαπραγματεύεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Οι αναλυτές της Eurobank ενώ προχωρούν σε μια ελαφριά επί τα χείρω αναθεώρηση για τα EBITDA του ομίλου στα 65,7 εκατ. ευρώ (ωστόσο θα είναι αυξημένα κατά 2,5% σε ετήσια βάση), ενώ για το 2023 αναμένουν ότι αυτά θα ενισχυθούν κατά 12%. 

Συνολικά, η Eurobank ένα CAGR 8% στα λειτουργικά κέρδη του ομίλου (EBIT) τα επόμενα 3 χρόνια εξαιτίας της μεγάλης στροφής στην ψηφιοποίηση (υπηρεσίες πληροφορικής), την ενίσχυση της ζήτησης για τεχνολογικά προϊόντα και της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της Eurobank στο βασικό τους σενάριο κάνουν λόγο για 11,5x τα EV/EBITDA των 12 μηνών και εξού προκύπτει η τιμή των 7 ευρώ στη μετοχή της Quest, ενώ ισχυρό «μαξιλάρι» αποτελούν τα 120 εκατ. ευρώ ρευστότητας. 

Επίσης επισημαίνεται ότι ο όμιλος δραστηριοποίεται σε τέσσερις κλάδους και η δραστηριοποίηση αυτή καθιστά το χαρτοφυλάκιο του ομίλου ισορροπημένο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News