Business & Finance Παρασκευή 15/07/2022, 14:12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Οι δηλώσεις του νέου CEO και η απουσία του Δ. Κούτρα 

Intrakat: Οι δηλώσεις του νέου CEO και η απουσία του Δ. Κούτρα 

Στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Intrakat προχώρησε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές. 

Ο νέος CEO, Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος εκπροσώπησε και τη νέα βασική μετόχο Winex δήλωσε πως η Intrakat μπορεί σε βάθος τριετίας να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας. Εξήρε το έργο της προηγούμενης διοίκησης υπό τον Π. Σουρέτη και τόνισε ότι η εταιρεία διαθέτει ένα υγιές ανεκτέλεστο υπόλοιπο και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ. 

Όπως ήταν φυσικό, κατά τη Γενική Συνέλευση ο κ. Εξάρχου ρωτήθηκε για την επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με ζητήματα πιθανού συντονισμού με τους νέους μετόχους Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου που αγόρασαν το ίδιο διάστημα το 15,7% και 13,6% της Intrakat, αντίστοιχα. 

Ο νέος επικεφαλής -και μέτοχος μέσω της Winex- της Intrakat δήλωσε πως το νομικό επιτελείο έχει στείλει απάντηση στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πως δεν τίθεται θέμα συντονισμού. «Ούτε εγώ, ούτε οι κ.κ. Μπάκος-Καϋμενάκης χάνουμε τον ύπνο μας για το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Γενική Συνέλευση δεν παρευρέθη ούτε εκπροσωπήθηκε ο κ. Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Intrakat. O κ. Κούτρας ελέγχει, μέσω της Adamas Holding, το 8,1% της Intrakat. Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες είχε επιβεβαιώσει πως θα αποχωρήσει από την εταιρεία, ωστόσο άγνωστο παραμένει το τι θα κάνει με τη συμμετοχή του. 

Υπενθυμίζεται πως πλέον μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές το μετοχολόγιο διαμορφώνεται ως εξής: Winex Investments (31,6%), Ηλίας Γκότσης (15,7%), Κώστας Αγγέλου (13,6%), Δ. Κούτρας (8,1%), Intracom  (5,09%). 

To νέο διοικητικό συμβούλιο 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο όπως εκλέχθηκε από τη σημερινή ΓΣ  διαμορφώνεται ως εξής: 

1. Νίκη Τζαβέλλα
2. Αλέξανδρος Εξάρχου
3. Χάρης Παμπούκης
4. Αντιγόνη Γιόκαρη
5. Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης
6. Νικόλαος Βουγιούκας
7. Ευστάθιος Τσοτσορός
8. Παναγιώτης Αντιβαλίδης
9. Αθανάσιος Σχίζας

Με τους Νικόλαο Βουγιούκα, Ευστάθιο Τσοτσορό, Παναγιώτη Αντιβαλίδη και Αθανάσιο Σχίζα να συμμετέχουν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τα ερωτήματα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Intrakat και η δωρεά του Μr. Reggeborgh στην Κέρκυρα 

Intrakat: Η πρόταση για το νέο ΔΣ της εταιρείας μετά τις μετοχικές αλλαγές

Intrakat: Πόσες μετοχές πούλησαν τα στελέχη της εταιρείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News