Business & Finance Τετάρτη 13/07/2022, 10:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust: Στα 6,34 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Alpha Trust: Στα 6,34 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Στα 6,34 ευρώ όρισε η Alpha Trust την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, έπειτα από τη συνεδρίαση του δ.σ. που έλαβε χώρα χθες Τρίτη. Βάσει της ανακοίνωσης, η ονομαστική αξία των μετοχών ανέρχεται σε 3,4375 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ θα ανέλθει έως και 8.273.430 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Η αναλογία ορίσθηκε ως τρεις νέες μετοχές για κάθε δύο παλαιές.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εταιρεία με την επωνυμία “ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ” (στο εξής η “Εταιρεία”) ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 12.07.2022 αποφάσισε, τα εξής:

Αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα ευρώ (€ 8.273.430) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.4548/2018, όπως ισχύει και την έκδοση και διάθεση μέσω δημόσιας προσφοράς μέχρι δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων έξι χιλιάδων οκτακοσίων δεκαέξι (2.406.816) νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ και τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε λεπτών (€ 3,4375) η κάθε μία, σε αναλογία τρεις (3) νέες μετοχές για κάθε δύο (2) παλαιές μετοχές (στο εξής οι “Νέες Μετοχές”) που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 25.02.2022 της Εταιρείας και σε συνέχεια σχετικής εξουσιοδότησης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ορίσει την τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών (και ως εκ τούτου τα συνολικά αντληθέντα από την αύξηση κεφάλαια, όπως αυτά θα διαμορφωθούν), το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την τιμή διάθεσης σε έξι ευρώ και τριάντα τέσσερα λεπτά (€ 6,34) ανά Νέα Μετοχή (στο εξής η “Τιμή Διάθεσης”).

Μετά την ως άνω αύξηση και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το ποσό της ονομαστικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας θα ανέλθει σε ποσό οκτώ εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα ευρώ (€ 8.273.430) και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων έξι χιλιάδων οκτακοσίων δέκα έξι (2.406.816) νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ και τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε λεπτών (€ 3,4375) η κάθε μία και τα συνολικά αντληθέντα με βάση την Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών, θα ανέλθουν σε ποσό δέκα πέντε εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων διακοσίων δέκα τριών ευρώ (€ 15.259.213).

Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της Τιμής Διάθεσης, συνολικού ποσού έξι εκατομμυρίων εννιακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων εφτακοσίων ογδόντα τριών ευρώ (€ 6.985.783) θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού “Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, όπως προβλέπεται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (τηλ. 210-6289341, κα. Μαρία Μαρίνα Πρίντσιου).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News