ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Bank: Η Ελλάδα ξεχωρίζει – Αγοραστική ευκαιρία στην Εθνική

Deutsche Bank: Η Ελλάδα ξεχωρίζει – Αγοραστική ευκαιρία στην Εθνική

Μια βραχυπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία εντοπίζει η Deutsche Bank στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ο οίκος συστήνει την αγορά της μετοχής, καθώς περιμένει ότι η Εθνική θα ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα της Εθνικής θα λάβουν ώθηση από την ισχυρή δραστηριότητα στα δάνεια και το ανθεκτικό επιτοκιακό περιθώριο.  «Αυτό αναμένεται να ενισχύσει τις προβλέψεις του consensus, ειδικά σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ βοηθά να κρατηθούν τα κόστη και οι προβλέψεις υπό έλεγχο», σημειώνουν οι αναλυτές.  

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα φαίνεται να ξεχωρίζει τόσο σε οικονομικές προοπτικές όσο και στην αύξηση των δανείων σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι το οποίο αναμένεται να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες (οι οποίες έχουν παραμείνει στο περιθώριο για καιρό) να τραβήξουν την προσοχή των επενδυτών, σημειώνει η Deutsche Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος επισημαίνει ότι η Εθνική αποτελεί έναν συνδυασμό σχετικής ασφάλειας (με CET1 FL πάνω από το 15% και κάλυψη NPEs πάνω από 80%) αλλά και έκθεσης στις βελτιούμενες συνθήκες.

Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει την τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής ελκυστική, αφού η Εθνική παρουσιάζει P/E στο 5,5 για το 2023E (περίπου 10% discount έναντι του κλάδου) και τιμή/λογιστική αξία στο 0,4. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργικές επιδόσεις της τράπεζας και οι προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων μπορούν να φέρουν ένα συνεχιζόμενο rerating της μετοχής, σημειώνουν οι αναλυτές και εκδίδουν βραχυπρόθεσμη σύσταση αγοράς για την Εθνική, με hedging έναντι του Stoxx Europe 600 Bank Index.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Πώς θα ξαναμπούν οι ελληνικές τράπεζες στα ραντάρ των επενδυτών

JP Morgan: Discount 11% για τις ελληνικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών

Deutsche Bank: Η πανωλεθρία στις αγορές και οι επιδόσεις του ΧΑ σε 3 γραφήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News