Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 15:54
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή

Συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή

Συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή εγκαινιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, μέσω της ιστοσελίδας www.esathena.gr λειτουργεί ειδικός υπερσύνδεσμος και παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν με ψηφιακή διαδικασία, να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Το αίτημα υποβάλλεται στον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή, τηρώντας όλες τις αρχές εχεμύθειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, με στόχο τη λήψη τεκμηριωμένης απάντησης από την πλευρά των τραπεζών και αν αυτό δεν είναι εφικτό την παροχή αμερόληπτης γνωμάτευσης από την πλευρά του Ελληνικού Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης μετά την υπογραφή σχετικού μνημονίου, ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΕΧΜ Χαρίκλεια Απαλαγάκη και την Χρηματοοικονομική Μεσολαβήτρια Παρασκευή Αγαλίδου για την συνεργασία και δήλωσε πως «για άλλη μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών πρωτοπορεί και ανοίγει δρόμους που ελπίζει να ακολουθήσουν όλοι».

«Η συνεργασία μεταξύ τραπεζών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα και ο ΕΣΑ με σοβαρές και χρήσιμες παρεμβάσεις, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να ανταποκριθούν όλοι στον θεσμικό τους ρόλο» όπως υπογραμμίζει ο σύλλογος.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Ιουλίου 2022, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, συμφωνήθηκε η έναρξη μονιμότερης θεσμικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΣΑ και του Ελληνικού Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΕΣΑ, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα παρέχει ενημέρωση στα μέλη του για τη διαδικασία φιλικής επίλυσης διαφορών από τον ΕΧΜ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Φορέας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών με εξειδίκευση στο αντικείμενο των χρηματοοικονομικών διαφορών. Παράλληλα όποια από τα μέλη του συλλόγου ενδιαφέρονται να επιλύσουν σχετικές υποθέσεις τους, θα μπορούν εύκολα να τις υποβάλλουν στον ΕΧΜ προς εξέταση.

Σημειώνεται ότι ο ΕΧΜ εξετάζει αμερόληπτα, με εχεμύθεια και εντελώς δωρεάν:

– Διαφορές σχετικά με την παροχή τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, από πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα και επενδυτικές εταιρίες μέλη του, εγκατεστημένες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων προς ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα (με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 1 εκατ. ευρώ).

– Διαφορές σχετικά με ηλεκτρονικές συμβάσεις παροχής τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (ODR) της Ε.Ε. καθώς και διασυνοριακές διαφορές, εντός των αρμοδιοτήτων του, ως μέλος του Δικτύου Επίλυσης Χρηματοπιστωτικών Διαφορών FIN-NET.

Οι δυο φορείς σημειώνουν ότι αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας ότι, η φιλική διευθέτηση εμπορικών και ιδίως χρηματοοικονομικών διαφορών μεταξύ εμπόρων και παρόχων τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, προάγει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων και συγχρόνως την εύρυθμη λειτουργία της χρηματοοικονομικής αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News