Business & Finance Τρίτη 5/07/2022, 13:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Στο 4,70-5,20% το εύρος απόδοσης του πράσινου ομολόγου

Lamda Development: Στο 4,70-5,20% το εύρος απόδοσης του πράσινου ομολόγου

Στο 4,70% με 5,20% ορίστηκε το εύρος απόδοσης του πράσινου ομολόγου της Lamda Development, εν όψει της δημόσιας προσφοράς που ξεκινά αύριο. Στόχος της εταιρείας είναι να αντλήσει έως 230 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσεις επενδύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, ΑΠΕ και έξυπνων εφαρμογών στο Ελληνικό. Το πράσινο ομόλογο έχει διάρκεια επτά ετών.

Το ομόλογο θα είναι διαιρούμενο σε έως 230.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου. Οι ομολογίες θα διατίθενται από αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου του 2020 η Lamda Development είχε προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, επίσης επταετούς διάρκεια και ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ και πάλι με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Τότε το εύρος απόδοσης είχε διαμορφωθεί μεταξύ 3,4% και 3,8% και τελικά το κουπόνι έκλεισε στο χαμηλότερο όριο.

Διαβάστε επίσης: 

Βιώσιμα κτίρια, ΑΠΕ και smart city στο Ελληνικό: Τα σχέδια της Lamda Development μετά το πράσινο ομόλογο

Lamda Development: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς για το πράσινο ομόλογο

Lamda Development: Την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά για το πράσινο ομόλογο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News