ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Αλλάζει χέρια το 61% – Οι νέοι μέτοχοι

Intrakat: Αλλάζει χέρια το 61% – Οι νέοι μέτοχοι

(upd) Σε εφοπλιστικά χέρια περνά η Intrakat, καθώς με ένα μπαράζ συμφωνιών το 61% του μετοχικού κεφαλαίου αποκτά πλέον νέους ιδιοκτήτες. Στην Winex Investments, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, πουλά η Intracom το 31,70% της Intrakat, έναντι 2,95 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικού τιμήματος περίπου 70,2 εκατ. ευρώ.  

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του MR οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης και Κώστας Αγγέλου απέκτησαν περίπου το 30% του κατασκευαστικού ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι μέτοχοι της Intrakat κ.κ. Λαζαράκης, Στασινόπουλος και Σουρέτης, πούλησαν το 15,7% της εταιρείας στον κ. Γκότση. Επίσης, στελέχη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Θεοδωρίδη, πούλησαν ποσοστό 13,6% στον εφοπλιστή κ. Αγγέλου. Όλες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή.

Το ποσοστό του στην Intrakat διατηρεί ο κ. Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος ελέγχει μέσω της Adamas, περίπου το 8,1%, ενώ η Intracom Holdings διατηρεί στην Intrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τίμημα των 2,95 ευρώ ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 17,5% σε σχέση με τα 2,51 ευρώ όπου έκλεισε χθες η μετοχή της Intrakat έχοντας καταγράψει άνοδο 7% εν μέσω των πληροφοριών για τη συμφωνία μεταξύ Intracom και των επιχειρηματιών.

Η ανακοίνωση της Intracom 

«Την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές ολοκλήρωσε η Intracom Holdings, μέτοχος της Intrakat κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies, ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών της Intrakat.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως η Intracom Holdings, διατηρούσα στην Ιntrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την Intracom Technologies, στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους της Intrakat (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης €2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος €70.195.565,65, στην αγοράστρια Winex Investments Limited, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου», αναφέρει η ανακοίνωση της Intracom.

Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου: Γιατί επενδύσαμε στην Intrakat

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντός τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην  Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντάσσουν οι Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου την απόκτηση του 31,7% της Intrakat. Όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες σε ανακοίνωσή τους, έχουν τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο για να στηρίξουν την επένδυσή τους στην Intrakat και να διευρύνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της εταιρείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην  Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γι αυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της.

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους,  παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

Ανεκτέλεστο 1,1 δισ. ευρώ

Το ανεκτέλεστο υπογεγραμμένων συμβάσεων της Intrakat έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σε σχέση με πέρυσι και καταγράφει ιστορικό υψηλό. Η τεχνική εταιρεία κατάφερε να υποκαταστήσει και να ενισχύσει σημαντικά το αντικείμενο της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο έργο αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ως εκ τούτου, το ανεκτέλεστο υπογεγραμμένων συμβάσεων ανέρχεται σε 556 εκατ. ευρώ, με τον τεχνικό όμιλο να διαθέτει προς υπογραφή νέα έργα 577 εκατ. ευρώ. Το συνολικό δηλαδή ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Intracom: Στις 21 Ιουλίου η έκτακτη γενική συνέλευση

H Intracom επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με επενδυτές για την Intrakat

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για το deal στην Intrakat

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News