Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 12:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal Holdings: Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της Coleus Packaging

Ideal Holdings: Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της Coleus Packaging

Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Νοτίου Αφρικής για την εξαγορά του 74,99% της Coleus Packaging εξασφάλισε η Ideal Holdings, μια έγκριση η οποία ολοκληρώνει τυπικά τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της Coleus Packaging θα ενοποιούνται στα αποτελέσματα της Ideal Holdings με αρχή το 3ο τρίμηνο του 2022, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2022 και μετά.

Η Coleus (www.coleus.co.za) διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής και προμηθεύει μεταλλικά πώματα σε ζυθοποιίες και εταιρείες ποτών και αναψυκτικών στην Υποσαχάρια Αφρική. Η εταιρεία διέθεσε περισσότερα από 6,2 δισεκατομμύρια πώματα το 2021 στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των AB InBev Group, Heineken, Distell, Diageo και Coca Cola.

Η Coleus, η οποία απασχολεί συνολικά 140 εργαζόμενους, το 2021 είχε πωλήσεις ZAR 521,8 εκατ. (31,4 εκατ. ευρώ), EBITDA ZAR 59,6 εκατ. (3,6 εκατ. ευρώ) και καθαρό δανεισμό ZAR 120 εκατ. (7,2 εκατ. ευρώ). Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι 1 ευρώ = 16,6 ZAR. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της τόσο με ίδια κεφάλαια της Astir όσο και με χρηματοδότηση σε ZAR από τοπικές τράπεζες. 

Το 2021 η Astir και η Coleus είχαν συνολικές πωλήσεις 12,5 δισεκατομμυρίων πωμάτων. Η συμφωνία θα επιτρέψει συνέργειες τόσο στα έσοδα και στο κόστος, καθώς και στην εξυπηρέτηση πελατών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Ideal Holdings: Αγόρασε εταιρεία που φτιάχνει καπάκια στη Ν. Αφρική

Ideal Holdings: Άλλες δύο εξαγορές στα σκαριά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News