Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 11:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης

Ευρωπαϊκή Πίστη: Από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης

Την έναρξη της περιόδου αποδοχής για την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση (ΠΔΠ) για τις υπόλοιπες μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης ανακοίνωσε η Allianz, σε συνέχεια των εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση του 72% της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Allianz SE είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους τη σύναψη ορισμένων Συμβάσεων Αγοραπωλησίας Μετοχών (“SPAs”) προκειμένου να αποκτήσει το 72% της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων («Ευρωπαϊκή Πίστη»).

Με την λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Allianz SE ανακοινώνει σήμερα την επίσημη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου και την έναρξη της περιόδου αποδοχής για την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση (ΠΔΠ) για τις υπόλοιπες μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης. Η περίοδος αποδοχής της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου 2022 και 08:00πμ ώρα Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου 2022, με τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.

Η συναλλαγή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Allianz SE για την ανάπτυξη του δικτύου του, αξιοποιώντας το μέγεθος και την τεχνογνωσία του.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη συμφωνία Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη

Συμφωνία Allianz για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News