Business & Finance Παρασκευή 1/07/2022, 18:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά για το πράσινο ομόλογο

Lamda Development: Την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά για το πράσινο ομόλογο

Από την Τετάρτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα «τρέξει» η έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους έως και 230 εκατ. ευρώ και διάρκειας επτά ετών από τη Lamda Development σύμφωνα με την πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό που εξέδωσε η εταιρεία. 

Το ομόλογο θα είναι διαιρούμενο σε έως 230.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου.

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των oμολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών («Book Building»), το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους, και θα διενεργηθεί μέσω της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά Ειδικοί Επενδυτές.

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης και του επιτοκίου, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής: Τουλάχιστον το 30% των ομολογιών θα κατευθυνθεί σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 70% σε ειδικούς επενδυτές. 

Εφόσον έχουν ικανοποιηθεί οι εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών για το 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς για τον τελικό προσδιορισμό του ποσοστού κατανομής ανά κατηγορία επενδυτών θα ληφθούν υπόψη: α) η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές, β) η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών που υπερβαίνει το 30%, γ) το πλήθος των Αιτήσεων 6 Κάλυψης που αφορούν σε Ιδιώτες Επενδυτές, καθώς και δ) η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία κατανομής παρέχονται στην ενότητα 4.3.6 «Διαδικασία Κατανομής της Δημόσιας Προσφοράς» του Ενημερωτικού Δελτίου. 

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι οι: Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και η Euroxx Χρηματιστηριακή. Κύριος ανάδοχος της δημόσιας προσφοράς είναι η Optima Bank και σύμβουλοι έκδοσης οι Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News