Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 14:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Στα 1,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο – 100 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια 

Intrakat: Στα 1,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο – 100 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια 

Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Intrakat, ενώ οι προς υπογραφή συμβάσεις στις οποίες συμμετέχει προσεγγίζουν σε αξία το 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Σουρέτης, κατά τη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

«Κατά την τελευταία 20ετία η Intrakat έχει επιδείξει μια σταθερά ανοδική πορεία  με έντονο αποτύπωμα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοποίησης με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου», σημείωσε ο κ. Σουρέτης και πρόσθεσε πως: «η Intrakat έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών». 

Το ανεκτέλεστο και τα προς υπογραφή έργα 

Ο κ. Σουρετης σημείωσε ακόμη πως η εισηγμένη διαθέτει ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ και έχει προς υπογραφή σημαντικά  νέα έργα όπως 

  • το ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος (40%), προϋπολογισμού €251,8 εκ.
  • την επέκταση της Λεωφ. Κύμης, Αττική Οδός, (25%), προϋπολογισμού €303 εκ.
  • το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού: €192,5εκ.
  • τα Έργα ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού: €154,7εκ.
  • τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού: €91εκ. 

Ειδική αναφορά έγινε και στα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σουρέτης δήλωσε: «Φέτος η ήδη καθαρά διαφαινόμενη αναπτυξιακή δυναμική, θα καταγραφεί στα θετικά αποτελέσματά μας. Η νέα κατασκευαστική αγορά όπως έχει διαμορφωθεί, τα σωστά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές, η επέκταση των δραστηριοτήτων μας και το ισχυρό management της Εταιρείας μας, έχουν κάνει την Intrakat παντοδύναμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News