Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 09:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Οι επενδύσεις των 10 εκατ. ευρώ και οι νέες δραστηριότητες

H ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021

Πλαίσιο: Οι επενδύσεις των 10 εκατ. ευρώ και οι νέες δραστηριότητες

Το στόχο για επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ μέσα στο 2022 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες. Όπως τόνισε έμφαση θα δοθεί στα logistics και στο λεγόμενο «τελευταίο μίλι» της παράδοσης των προϊόντων στους πελάτες. 

H ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021, μια χρονιά κατά την οποία η εισηγμένη παρουσίασε ρεκόρ αύξησης κερδοφορίας. Μιλώντας πάντως για την μέχρι στιγμής κατάσταση ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο, Κώστας Γεράρδος, είπε πως το φετινό α’ εξάμηνο είναι «αρκετά πιεσμένο» λόγω της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού. Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως καλές επιδόσεις παρουσιάζουν τα είδη χαρτοπωλείου, οι λευκές συσκευές αλλά και ο κλάδος της τεχνολογίας. 

Ένα από τα θέματα της χθεσινής ΓΣ ήταν και η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας μετάξυ άλλων στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από και προς χώρες του εξωτερικού, την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και την εμπορία σχετικών μηχανημάτων, συσκευών, αναλώσιμων υλικών εξοπλισμού ηλεκτρικής φόρτισης.

Ειδικά για τον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της εμπορίας ο κ. Κώστας Γεράρδος, σημείωσε πως αλλαγή του καταστατικού είναι μια κίνηση προετοιμασίας σε περίπτωση που η διοίκηση της εισηγμένης αποφασίσει να προχωρήσει σε κάποιον απ’ αυτούς τους. «Υπάρχουν σκέψεις, αλλά δεν έχουμε κάποιο άμεσο πλάνο. Θέλουμε πάντως να είμαστε έτοιμοι και να μην χρειαστεί να κάνουμε μια άλλη ΓΣ για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της εταιρείας», σημείωσε. Μια από τις επενδύσεις, πάντως, είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μαγούλα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News