Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 17:11
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως στη ΓΣ για μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου 

H συνολική ανταμοιβή των μετόχων για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως στη ΓΣ για μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου 

To «πράσινο φως» για την καταβολή μικτού μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και για την καταβολή 0,90 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου, έδωσαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση. 

Μαζί με το ήδη καταβληθέν προμέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, η συνολική ανταμοιβή των μετόχων για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Στην τοποθέτηση του προς τους μετόχους, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, σημείωσε ότι οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 αναδεικνύουν τις υψηλές αντοχές και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, δεδομένου ότι το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY είχε αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητες του για μήνες, λόγω της πανδημίας.

Ακόμη, ο κος Ziegler εστίασε στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας στην εταιρική υπευθυνότητα και την κοινωνική συνεισφορά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά αξιολόγηση «AA» στον ESG δείκτη του MSCI, καθώς και Πιστοποίηση Επιπέδου 4 – την υψηλότερη παγκοσμίως – από την World Lotteries Association για την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, τόνισε ότι η σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών βασίστηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί σε κάθε έναν από τους έξι πυλώνες της στρατηγικής Fast Forward. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς την περαιτέρω ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης της, την ενδυνάμωση του brand μέσω νεών καμπανιών και ψηφιακών δραστηριοτήτων, την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την επίτευξη των επιχειρησιακών φιλοδοξιών και τη δημιουργία ενός δυναμικού πλαισίου για τη δέσμευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ο κος Karas στάθηκε στη μεγάλη ανθεκτικότητα του retail δικτύου, τονίζοντας ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY συνέχισαν να αποτελούν σημείο αναφοράς στον τομέα της διασκέδασης, ακόμη και εν μέσω περιορισμών για την πανδημία, χάριν στις ολοκληρωμένες εμπορικές πρωτοβουλίες και τις πελατοκεντρικές δράσεις της εταιρείας. Ακόμη, τόνισε ότι η διττή στρατηγική για την online αγορά αποδίδει ξεκάθαρα, καθώς οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ καταγράφουν ιστορικά υψηλά σε ενεργούς πελάτες και έσοδα, ενώ και η Stoiximan συνεχίζει να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη.

Όσον αφορά στις άμεσες και μελλοντικές προτεραιότητες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι η εταιρεία εστιάζει στην περαιτέρω ψηφιοποίηση της εμπειρίας του πελάτη στο retail δίκτυο – με τη νέα εφαρμογή Opapstore app να παίζει σημαντικό ρόλο – καθώς και στην ενίσχυση της online παρουσίας της, μέσω διασκεδαστικών και προσωποποιημένων προτάσεων, νέων παιχνιδιών και περιεχομένου, αναβαθμισμένων ψηφιακών asset και ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών και CRM δράσεων.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο 

ΟΠΑΠ: Πράσινο φως στη ΓΣ για μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου -1

Ακόμη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από 11 μέλη (εκ των οποίων τέσσερα ανεξάρτητα) και θα έχει τετραετή θητεία. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ συμμετέχουν οι:

  • Kamil Ziegler
  • Jan Karas
  • Pavel Mucha
  • Pavel Saroch
  • Robert Chvátal
  • Katarina Kohlmayer
  • Nicole Conrad-Forker
  • Igor Rusek
  • Cherrie Chiomento
  • Θεόδωρος Πανάγος
  • Γεώργιος Μάντακας

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS