Business & Finance Τρίτη 7/06/2022, 14:49
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μotor Oil: Στρατηγική συνεργασία με Microsoft για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου

Μotor Oil: Στρατηγική συνεργασία με Microsoft για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου

Στρατηγική συμφωνία υπέγραψαν η Microsoft και η Motοr Oil προκειμένου να συνεργαστούν στη βάση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου Motοr Oil, την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη της ψηφιακής ανάπτυξης, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των ψηφιακών λύσεων του Ομίλου Μotor Oil σε τέσσερις βασικούς τομείς ενδιαφέροντος όπως η Βιωσιμότητα και η Καινοτομία, το Ψηφιακό Εργασιακό Περιβάλλον και Λειτουργίες, η Κυβερνοασφάλεια και το Data Center Modernization. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του φιλόδοξου στρατηγικού του πλάνου με έμφαση στη συνεχή ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου, τις λύσεις για φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με όραμα να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση, ο Όμιλος Motοr Oil εξελίσσεται και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων και την επένδυση σε νέα έργα και νέες μορφές ενέργειας, βιώσιμα, υπεύθυνα και καινοτόμα. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία ενός Center of Excellence (CoE) για την περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας.

Ο Νίκος Γιαννακάκης, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του Ομίλου Motοr Oil, στο πλαίσιο της υπογραφής της Συμφωνίας, δήλωσε: «Η συνεργασία του Ομίλου Motοr Oil με την Microsoft θα συνεισφέρει σημαντικά στο επόμενο ψηφιακό κεφάλαιο του Ομίλου. Στη διαλειτουργικότητα, την καθημερινή λειτουργία, την ασφάλεια, τη διαφύλαξη και αξιοποίηση δεδομένων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων. Διαμορφώνουμε με συνέπεια και όραμα μια Συνέργεια με την Microsoft διερευνώντας και αξιοποιώντας τεχνολογίες, αλλά και δεσμεύσεις βιωσιμότητας στο ταξίδι του Ομίλου Motοr Oil προς το Μέλλον της Ενέργειας και της Καινοτομίας. Όπως κάνουμε 50 χρόνια, είμαστε και σήμερα και διαχρονικά στην αιχμή της πρωτοπορίας».

H Ναντίν Καραλή, Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το ξεκίνημα και αισιόδοξοι για την προοπτική αυτής της στρατηγικής συμφωνίας. Μέσα από αυτή, η Microsoft έρχεται να υποστηρίξει με τεχνολογία αιχμής τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου Motοr Oil και να ενισχύσει την προσπάθεια του να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης. Είναι σημαντικό ότι, στο πλαίσιο της Συμφωνίας, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των υποδομών cloud που αναπτύσσουμε και διαθέτουμε γίνεται για να εξασφαλιστεί ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, μέσα από μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον Όμιλο Motοr Oil, τους καταναλωτές και το περιβάλλον».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News