ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβρασμός στις τηλεπικοινωνίες: Στρατηγικός επενδυτής στην Inalan η Fiera Infrastructure

Τη χρηματοδότηση της Inalan ανακοινώνει σήμερα το καναδικό επενδυτικό ταμείο Fiera

Αναβρασμός στις τηλεπικοινωνίες: Στρατηγικός επενδυτής στην Inalan η Fiera Infrastructure

Ως στρατηγικός επενδυτής στον πάροχο ίντερνετ σταθερής Inalan, που έχει αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έχει εισέλθει το καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο Fiera Infrastructure, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εξελίξεις αυτές, που συνδέονται με την μεγάλη κινητικότητα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό: πρόεδρος στο δ.σ. της Inalan έχει τοποθετηθεί ο Ισπανός Luis Alvarez Satorre που κατέχει και τη θέση του προέδρου του δ.σ. της Islalink. Η τελευταία αναπτύσσει υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών (μεταξύ των οποίων αυτό ανάμεσα στην Πρέβεζα και την Κροτόνε της Καλαβρίας) και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fiera Infrastructure.

Επίσημες ανακοινώσεις

Σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Moneyreview.gr, η Fiera Infrastructure, άνευ απροόπτου, θα ανακοινώσει την είσοδό της ως στρατηγικό επενδυτή στην Inalan με ιδρυτή διευθύνοντα σύμβουλο τον Ουκρανό-μόνιμο κάτοικο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια- Κονστιαντίν Ντολσένκο. Το επενδυτικό ταμείο με πρόεδρο την Αλίνα Οσόριο και με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση της τάξεως των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της Inalan, την επέκταση δηλαδή του δικτύου οπτικών ινών σε νέες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το ύψος των κεφαλαίων που θα παράσχει η Fiera Infrastructure παραμένει επτασφράγιστο μυστικό · ούτε η σημερινή ανακοίνωση του καναδικού επενδυτικού κεφαλαίου πρόκειται να αναφέρει το ποσό της χρηματοδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πάντως, η παρεχόμενη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τη Fiera Infrastructure, αποσκοπεί στη διεύρυνση της κάλυψης του δικτύου της Inalan σε 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε μερικά χρόνια.  

Με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Inalan, όπως αναφέρουν πηγές, η Fiera επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, ύστερα και από την απόκτηση της Islalink της οποίας το υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών θα παράσχει εναλλακτική όδευση μεταξύ της Αθήνας και του Μιλάνο.

Η Inalan, που κατασκευάζει δίκτυο οπτικής ίνας και υπόσχεται ταχύτητες κατεβάσματος (download) και ανεβάσματος (upload) αρχείων έως 200 Mbs, ιδρύθηκε το 2014 και εμφάνισε, βάσει των στοιχείων του 2020, κύκλο εργασιών 1,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8.900 ευρώ. Την ιδιαίτερα αυτή μικρή κερδοφορία αποδίδουν πηγές στο γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News