Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 12:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεθνές επενδυτικό φόρουμ στο νησί της Κέας

Το Keanaissance II θα λάβει χώρα από 2 έως 5 Ιουνίου

Διεθνές επενδυτικό φόρουμ στο νησί της Κέας

Το επενδυτικό-επιχειρηματικό φόρουμ Keanaissance II στο νησί της Κέας διοργανώνει από 2 έως 5 Ιουνίου η ελβετική επενδυτική εταιρεία VIVA Investment Partners (VIP), που επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και σε αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας και ενεργεί ως σύμβουλος σε εισηγμένες ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες.   

H VIVA Investment Partners προχώρησε και στην ίδρυση της εταιρείας ακινήτων ΚΕΑ (ΚΕΑ Property Organisation) στο νησί της Κέας με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε τομείς, όπως η Χρυσή Βίζα.  Μέσω του εγχειρήματος αυτού η VIVA, με επικεφαλής τη Julie Meyer, είναι σε θέση να φέρνει επενδυτές από όλο τον κόσμο στις Κυκλάδες με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας. Όπως και την προσέλκυση επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην ελληνική ανάκαμψη και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας eco-living και κυκλικής οικονομίας στο νησί της Κέας.   

Την εναρκτήρια κεντρική ομιλία του Keanaissance II θα πραγματοποιήσει ο David Batstone, ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας «Just Business» και δημιουργός της πλατφόρμας Not For Sale που έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της σύγχρονης παιδικής και γυναικείας δουλείας. Ο David Batstone επενδύει σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην ενέργεια και το περιβάλλον για περισσότερο από μια δεκαετία, ενώ ανέλαβε, πρόσφατα, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Blackstone Technology AG.   

Ακόμη, στο επενδυτικό συνέδριο θα συμμετάσχουν ο Arnon Katz, ιδρυτής του MetaTech Foundation με αντικείμενο τη διάδοση της χρήσης κρυπτονομισμάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο Thomas Zeumer, ιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων που ανέδειξε τα σούπερ μόντελ Claudia Schiffer και Heidi Klum, όπως και της πλατφόρμας εύρεσης δημιουργικών ταλέντων ZEX.  

Επιπρόσθετα, το «παρών» θα δώσουν πολυάριθμοι ξένοι επικεφαλής εταιρειών στην επικοινωνία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο εταίρος της Tutum Capital Doug Oloffson και ο CEO της London Advertising Michael Moszynski.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News