Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 12:08
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Συμμετείχε σε συνέδριο για τις επενδύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Συμμετείχε σε συνέδριο για τις επενδύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Μαΐου στην Ξάνθη  από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και είχε θέμα τον επενδυτικό και αναπτυξιακό προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, κ. Δημήτριος Σταμάτης και  κ. Χριστίνα Γιοβάνη.

Στους συνέδρους παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και οι νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες που το Ταμείο έχει αναλάβει, με σημαντικότερες εξ αυτών:

Ø τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ μέσω της υλοποίησης νέων ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων,  χρηματοδοτούμενων είτε εξ ιδίων πόρων, είτε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,

Ø τη σύναψη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειρίας, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών λειτουργίας,  με πρόσφατη την συνεργασία με την Caisse des Dépôts et Consignations,

Ø τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας και γίνονται πράξη με την επιχορήγηση, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ,  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εξάλλου, κατά την ομιλία της η κ. Γιοβάνη κάλεσε τα στελέχη της Τ.Α. σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία, διαβεβαιώνοντάς τα ότι η Διοίκηση του Τ.Π.&Δ. στέκεται δίπλα τους.

Για την συμβολή της στην επιτυχή υλοποίηση του Επιστημονικού Συνεδρίου, η Διοίκηση του Ταμείου έλαβε από τους διοργανωτές και τον Δήμαρχο Ξάνθης τιμητική πλακέτα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News