Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 20:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορές ύψους 20 δισ.δολαρίων ανακοινώθηκαν σήμερα

Εξαγορές ύψους 20 δισ.δολαρίων ανακοινώθηκαν σήμερα

Σειρά συμφωνιών εξαγορών πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την αξία τους να ξεπερνά τα 20 δισ.δολάρια, σε μία εξέλιξη που ανατροφοδοτεί τη δυναμική των φετινών συμφωνιών, οι οποίες επιταχύνθηκαν προς το τέλος του έτους. 

Η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Thoma Bravo αγόρασε τον πάροχο λογισμικού για διαχείριση ακινήτων RealPage αντί 10,2 δισ.δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες χρηματοδοτούμενων εξαγορών που έχουν ανακοινωθεί τον τελευταίο καιρό. Η RealPage, με έδρα το Τέξας, παρέχει μία τεχνολογική πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων. Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει από τις αρχές του έτους έως σήμερα άνοδο 26%.

Ο κλάδος λογισμικού ήταν από τους πλέον ανθεκτικούς στη διάρκεια της πανδημίας, δίδοντας τη δυνατότητα στη Thoma Bravo, που εξειδικεύεται στην τεχνολογία, να αναδειχθεί εφέτος σε έναν από τους πιο ενεργούς παίκτες στην αγορά ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, δεδομένου ότι διαχείριζεται ενεργητικό άνω των 70 δισ.δολαρίων.  

Την ίδια στιγμή, η Lockheed Martin συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική κατασκευάστρια κινητήρων για πυραύλους Aerojet Rocketdyne Holdings στην τιμή των 4,4 δισ.δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Lockheed από τον Ιούνιο, σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσει τη θέση της εν μέσω έντονου ανταγωνισμού καθώς εισέρχονται στην αγορά νεοεισερχόμενοι όπως SpaceX και Blue Origin, για εξασφάλιση συμβολαίων με την αμερικανική κυβέρνηση. 

Επίσης, η Rent-A-Center αγοράζει την Acima Holdings στην τιμή των 1,65 δισ.δολαρίων σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει πλατφόρμα της στον χώρο του fintech. Η Rent-A-Center δίδει τη δυνατότητα σε πελάτες να ενοικιάζουν επίπλωση, ηλεκτρονικά και άλλο εξοπλισμό με την επιλογή να τα αγοράσουν εάν θελήσουν σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. 

Ακόμη μία συμφωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την IBM να αγοράζει την ευρωπαϊκή νεοσύστατη εταιρεία Nordcloud, στο πλαίσιο της τελευταίας σειράς εξαγορών της, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διάσπαση των δραστηριοτήτων του προκειμένου να επικεντρωθεί στο cloud computing. Μάλιστα, στόχος του είναι να επικεντρωθεί στο αποκαλούμενο υβριδικό cloud, μία αγορά αξίας 1 τρισ.δολαρίων με τεράστιες δυνατότητες. Ωστόσο, η ΙΒΜ δεν αποκάλυψε την αξία της συμφωνίας. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News