ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Σε επαναληπτική ΓΣ στις 23 Μαΐου οι αποφάσεις για την ΑΜΚ 

Intralot: Σε επαναληπτική ΓΣ στις 23 Μαΐου οι αποφάσεις για την ΑΜΚ 

Σε επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου αναμένεται να δοθούν οι εγκρίσεις προς το διοικητικό συμβούλιο της Intralot για την προετοιμασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 130 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει η εταιρεία. 

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία για το συγκεκριμένο θέμα και έτσι αποφασίστηκε η διεξαγωγή επαναληπτικής ΓΣ την ερχόμενη Δευτέρα, όπου πλέον δεν υπάρχει θα υπάρχει ελάχιστο όριο. Τα υπόλοιπα θέματα της σημερινής Έκτακτης ΓΣ εγκριθηκαν από τους μετόχους. 

Υπενθυμίζεται ότι η Intralot σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ υπέρ παλαιών μετόχων, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία με το αμερικανικό fund Standard General, το οποίο ως στρατηγικός επενδυτής έχει αναλάβει να αποκτήσει, έναντι τιμήματος έως 0,58 ευρώ ανά μετοχή, τμήμα –έως το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου– των μη αναληφθεισών μετοχών (αδιάθετα). 

Τα χρήματα της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για επαναγορά του ποσοστού 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ (Intralot Inc) που δεν ελέγχεται από την Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον περασμένο Αύγουστο. Για τη θυγατρική στις ΗΠΑ υφίσταται και σχεδιασμός για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Το fund Standard General από τη Νέα Υόρκη ειδικεύεται σε επενδύσεις στον χώρο των καζίνο, τυχερών παιχνιδιών και μέσων ενημέρωσης.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News