Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 16:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aποχωρεί από τη Ρωσία η Siemens έπειτα από 170 χρόνια παρουσίας

Aποχωρεί από τη Ρωσία η Siemens έπειτα από 170 χρόνια παρουσίας

Αποχωρεί από τη Ρωσία η Siemens, έπειτα από 170 χρόνια παρουσίας στην ρωσική αγορά, σταματώντας πλήρως την παραγωγική και επιχειρηματική της δραστηριότητα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας και καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα επικεντρωθούμε στην υποστήριξη των ανθρώπων μας και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει ο πρόεδρος του γερμανικού κολοσσού, Ρόλαντ Μπους, σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία θα ακολουθήσει μια «ομαλή διαδικασία» για να σταματήσει πλήρως τη δραστηριότητά της στη Ρωσία.

«Αυτή δεν ήταν μια απλή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωσή μας να μεριμνήσουμε για τους συνεργάτες μας, αλλά και τις από πολλά χρόνια σχέσεις με τους πελάτες μας στην αγορά, στην οποία εργαζόμαστε σχεδόν 170 χρόνια», δήλωσε ο Μπους στο δελτίο Τύπου.

Εκτός από τις οικιακές και τις ηλεκτρονικές συσκευές, η Siemens παρήγε μαζί με την εταιρεία «Ατμομηχανές των Ουραλίων» τα ηλεκτροκίνητα τρένα «Λάστοτσκα» και ηλεκτροκίνητες εμπορικές μηχανές, ενώ εξυπηρετούσε τα τρένα «Σαπσάν».

Στις αρχές Μαρτίου η Siemens ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην Ρωσία. Στα τέλη Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε την κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» ότι αναστέλλει τη σύμβαση που αφορούσε στην αγορά των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας «Σαπσάν».

Υπολογίζεται ότι η γερμανική εταιρεία απασχολεί περίπου 3.000 άτομα στη Ρωσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Lukoil: Εξαγόρασε την θυγατρική της Shell στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News