Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 13:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Caisse des Dépôts et Consignations

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Caisse des Dépôts et Consignations

Μνημόνιο Συνεργασίας  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Caisse des Dépôts et Consignations (CDC) υπεγράφη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2022 στην Αθήνα, παρουσία του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Οι  δύο οργανισμοί αποτελούν σήμερα τους μοναδικούς δημόσιους φορείς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποστολή  τη φύλαξη και διαχείριση των παρακαταθηκών για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη στήριξη της ανάπτυξης και των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών του κράτους. Οι δεσμοί που διαχρονικά συνδέουν τους δύο οργανισμούς επιβεβαιώνονται, εξάλλου, από το γεγονός ότι η CDC αποτέλεσε το πρότυπο λειτουργίας του Τ.Π.&Δανείων κατά την ίδρυση του, το έτος 1919.

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνει ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών λειτουργίας, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη κατά την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και έργων. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η συμμετοχή των εργαζομένων σε  σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια, επιχειρηματικά φόρουμ ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από οποιοδήποτε μέρος.

«Η συνεργασία με το μεγαλύτερο δημόσιο αναπτυξιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γαλλίας δηλώνει την επιθυμία και τη δέσμευση της Διοίκησης του Τ.Π.&Δανείων να είναι χρήσιμο, ανταγωνιστικό και να εξελίσσεται διαρκώς προς όφελος της εθνικής οικονομίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News