Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 10:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal Holdings: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Netbull

Ideal Holdings: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Netbull

Ολοκληρώθηκε χτες, Τρίτη 10 Μαϊου, η εξαγορά του 100% της Netbull από την Ideal Holdings αντί του ποσού των 6,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ideal Holdings, η εξαγορά έγινε μέσω της θυγατρικής της Adacom.

Στόχος της εξαγοράς, όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση, είναι να δημιουργηθεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους λύσεων και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Η Netbull, η οποία απασχολεί 42 υπαλλήλους εκ των οποίων το 90% είναι εξειδικευμένα στελέχη κυβερνοασφάλειας , το 2021 είχε έσοδα 5,27 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,05 εκατ. ευρώ, ταμείο 0,2 εκατ. και μηδενικό δανεισμό. Τα Έσοδα της Netbull προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες SOC as a Service & αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας και στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι οργανισμοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο εταιρειών οι εξειδικευμένες στην κυβερνοασφάλεια ομάδες της ADACOM και της Netbull θα ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στη προστασία των πελατών τους από κυβερνοεπιθέσεις, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου SOC μέσα από το οποίο θα παρέχονται οι υπηρεσίες αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφάλειας και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2022.

Εκτιμάται ότι το 2022 οι δύο εταιρείες μαζί θα φτάσουν σε κύκλο εργασιών ύψους 20 εκατ. ευρώ και EBITDA μεγαλύτερο από 2,5 εκατ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ideal Holdings: Νέο deal στην κυβερνοασφάλεια – Εξαγοράζει τη Netbull 

Ideal Holdings: Αγόρασε εταιρεία που φτιάχνει καπάκια στη Ν. Αφρική

Ideal holdings: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 85%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News