Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Κρατάει τα «πρωτεία» η μετοχή στο ΧΑ με +14%

Ελλάκτωρ: Κρατάει τα «πρωτεία» η μετοχή στο ΧΑ με +14%

Η επιστροφή στην ενεργό δράση της μετοχής της Ελλάκτωρ μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσής της την περασμένη Παρασκευή κι ενόσω η συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού των Μπάκου – Καϋμενάκη από τη Motor Oil δεν είχε οριστικοποιηθεί, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποδοτική.

Κι αυτό γιατί με την εκτίναξή της στο +13,88% είναι αφενός η μετοχή με την καλύτερη σημερινή επίδοση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφετέρου είναι επίσης η μετοχή που έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο τζίρο στα 3,75 εκατ. ευρώ. 

Με το άλμα αυτό η τιμή της μετοχής έχει φθάσει στο 1,6920 ευρώ (υψηλό από τον Σεπτέμβριο του 2019), ενώ ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε έως το 1,71 ευρώ προσεγγίζοντας το επίπεδο του 1,75 ευρώ, η τιμή προσφοράς ανά μετοχή της ολλανδικής Reggeborgh προς όλους τους υφιστάμενους μετόχους της Ελλάκτωρ για εξαγορά των μετοχών. 

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια προσφορά κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ομίλου Βαρδινογιάννη μέσω της Motor Oil και των δύο εφοπλιστών. 

Την περασμένη Πέμπτη η μετοχή της Ελλάκτωρ έκλεισε στο 1,4840 (την Παρασκευή όπως προαναφέρθηκε δεν διαπραγματεύθηκε).

Με την πρόταση της Reggeborgh πλέον στον ορίζοντα, ήταν λογικό ότι στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές θα στραφούν στη μετοχή της Ελλάκτωρ θέλοντας να την αποκτήσουν στη τιμή της Πέμπτης και να αποκομίσουν κέρδη στη συνέχεια. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Motor Oil: Απόκτηση 29,87% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ

Νέα σελίδα στην Ελλάκτωρ: Το 30% στη Motor Oil – Δημόσια πρόταση από την Reggeborgh

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News