Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 12:28
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΕΑΤ: Σε δωρεές η αποζημίωση από τον Θ. Λυμπερόπουλο

ΒΕΑΤ: Σε δωρεές η αποζημίωση από τον Θ. Λυμπερόπουλο

Για φιλανθρωπικό σκοπό θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κέρδισε η BEAT μετά τη δικαίωσή της από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, στη διαμάχη που είχε με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιο Λυμπερόπουλο. 

Μάλιστα με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι όχι μόνο θα διαθέσει τα 20.000 ευρώ που επιδικάστηκαν υπέρ της, αλλά θα διπλασιάσει το ποσό αυτό για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς της τεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ελληνικές αρχές επικύρωσαν την απόφαση από τον Ιούνιο του 2020, η οποία δικαίωνε την εταιρεία στην αγωγή κατά του προέδρου του ΣΑΤΑ για συκοφαντική δυσφήμιση, όπου μεταξύ άλλων υπήρχαν ισχυρισμοί για φοροδιαφυγή της BEAT. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Είναι μερικές μάχες που αξίζει να δίνει κανείς και να αποδεικνύει έμπρακτα ότι στοιχίζεται με τις δυνάμεις της κοινωνίας που προχωρούν μπροστά. Στο ΒΕΑΤ, τη Νο1 δωρεάν εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ελλάδα, αποφασίσαμε -με τη στήριξη της μητρικής μας εταιρίας FREE NOW- να διπλασιάσουμε το ποσό (20.000 ευρώ) που επιδικάστηκε από την καταδίκη του Θ. Λυμπερόπουλου για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του εναντίον της εταιρείας μας.

Σε συνεργασία με τη Social Hackers Academy, ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο τεχνολογίας που ενισχύει κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, καθώς και τη ΜΚΟ ‘ACCESS NOW – Πρόσβαση τώρα’ με επικεφαλής τον Παραολυμπιονίκη Γρ. Πολυχρονίδη, θα υλοποιήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αξίας 40.000 ευρώ το οποίο θα βοηθήσει άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε τομείς της τεχνολογίας. Στόχος μας, μέσα από την τεχνολογία, να προωθήσουμε τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και να ενισχύσουμε τη συμπερίληψη όλων των δημιουργικών ανθρώπων.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών βάζει οριστικό τέλος σε μία περίοδο συκοφάντησης και εξύβρισης της ΒΕΑΤ, με προφανή σκοπό να πληγεί η εμπορική πίστη και η φήμη της εταιρείας. Αυτό όμως που παραμένει είναι η αναχρονιστική νομοθεσία, που βασίζεται σε σαθρά επιχειρήματα, καταδικασμένα πλέον ως συκοφαντικά από τη Δικαιοσύνη.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας αυτού του πλαισίου, συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα από τη μια χιλιάδες οδηγοί να στερούνται έσοδα και από την άλλη χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται καθώς αδυνατούν να βρουν ταξί σε περιόδους αιχμής.

Είναι ανάγκη η Πολιτεία να ενσκήψει στην αγορά των μετακινήσεων και των ψηφιακών εφαρμογών, θέτοντας κανόνες και διορθώνοντας αυτή τη στρέβλωση που αποθαρρύνει περαιτέρω επενδύσεις στον κλάδο και τιμωρεί τους σωστούς επαγγελματίες.

Η ΒΕΑΤ – FREE NOW Hellas, ως μια εταιρεία με ελληνικό ΑΦΜ, που τιμολογεί από ελληνική νομική οντότητα και αποδίδει ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, θα είναι αρωγός με την εμπειρία και τις συνεχείς καινοτομίες της».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News