Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 16:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Εν μέρει δεκτή η αγωγή του Δημοσίου για τα 300 στρέμματα στο Ψυχικό 

Κέκροψ: Εν μέρει δεκτή η αγωγή του Δημοσίου για τα 300 στρέμματα στο Ψυχικό 

Εν μέρει δεκτή έγινε η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου για την έκταση των περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή «Λατομεία»), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Κέκροψ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

«Δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ’ αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Η Εταιρεία μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση. 

Η μετοχή της Κέκροψ χτύπησε limit down στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ στα 1,76 ευρώ. 

Δικαστική διαμάχη 30 ετών

Πρόκειται για τη δικαστική διαμάχη που διαρκεί πάνω από 30 χρόνια μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και του Δημοσίου όσον αφορά το δικαίωμα κυριότητας της συγκεκριμένης έκτασης. Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 3039/2019 απόφαση είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς της Κέκροψ επί της επίδικης έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείο»). 

Ωστόσο, το Δημόσιο προχώρησε στην υποβολή στον Άρειο Πάγο αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με το μη καθαρογραμμένο σκέλος της δικαστικής απόφασης. Βάσει της ίδιας απόφασης, απορρίπτεται η πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου που είχε καταθέσει ο Δήμος Ψυχικού.

Η κυριότητα των οικοπέδων του πρώην λατομείου του Παλαιού Ψυχικού, στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, αποτέλεσε αντικείμενο διεκδίκησης από το Δημόσιο ήδη από το μακρινό 1988. Στόχος της Κέκροψ είναι η ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών σε ένα από τα ελάχιστα οικόπεδα-«φιλέτα» τέτοιου μεγέθους σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, η δικαστική διελκυστίνδα φαίνεται ότι «παγώνει», για πολλοστή φορά, τα σχέδια αξιοποίησης. 

Η ανακοίνωση της Κέκροψ

«Η Εταιρεία με την επωνυμία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.”, εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), γνωστοποιεί ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ’ αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ. Η Εταιρεία μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της».

moneyreview.gr

 

.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News