Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 12:25
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ρόλος των Bouygues και Intrakat στο Ελληνικό 

Ο ρόλος των Bouygues και Intrakat στο Ελληνικό 

Τεχνογνωσία στην κατασκευή ποιοτικών ουρανοξυστών, σε συνδυασμό με εμπειρία σε τοπικό επίπεδο και γνώση της ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς θα προσφέρει στην Lamda Development η κοινοπραξία των Bouygues Batiment International και Intrakat, που επιλέχθηκε πρόσφατα ως σύμβουλος για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης Early Contractor Involvement (ECI) για τον Πύργο Κατοικιών στη Μαρίνα (Marina Residential Tower) στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η κοινοπραξία θα συνεργαστεί με τη Lamda Development στη μελέτη του σχεδιασμού του οικιστικού πύργου στη μαρίνα του Ελληνικού, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλίσει την κατασκευαστική αρτιότητα και ασφάλειά του, αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σχεδιασμού με τη χρήση συστημάτων BIM (Building Information Modeling), ενώ παράλληλα θα μελετήσει την τοπική και παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα για την προμήθεια των πιο ποιοτικών προϊόντων και συστημάτων για τον Πύργο και τους τελικούς αγοραστές. Θα προγραμματίσει επίσης, την κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα και προδιαγραφές κατασκευής στη χώρα, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει αυστηρά πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού που θα κατασκευάσει τον Πύργο. Όλα αυτά θα γίνουν προσβλέποντας στην εξασφάλιση ορισμένων από τις υψηλότερες πράσινες και περιβαλλοντικές διεθνείς πιστοποιήσεις για τον Πύργο.

Ποια είναι η Bouygues Batiment International

Ο ρόλος των Bouygues και Intrakat στο Ελληνικό -1

Η Bouygues Batiment International, θυγατρική της Bouygues Group, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού και αποτελεί μία από της κορυφαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, με δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους τα τελευταία 50 χρόνια. Η Bouygues απασχολεί περισσότερα από 25.000 άτομα, έχει κύκλο εργασιών περίπου 2 δισ. ευρώ και έχει υλοποιήσει εκατοντάδες έργα παγκοσμίως, καλύπτοντας όλους τους τομείς του κατασκευαστικού κλάδου, που περιλαμβάνουν υποδομές, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ουρανοξύστες και έργα μεγάλης κλίμακας. 

Ο ρόλος των Bouygues και Intrakat στο Ελληνικό -2

Οι δραστηριότητες της Bouygues καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός έργου, από τον σχεδιασμό έως τη μελέτη κατασκευής των έργων, την στρατηγική προμηθειών και την κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα στην κατασκευή. Στα έργα της περιλαμβάνονται το «Pixel Tower» στην Ταϊλάνδη, ένα έργο ύψους 314 μέτρων που στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, έως το Clement Canopy, το υψηλότερο κτίριο με προκατασκευή που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ύψους 140 μέτρων, το οποίο στεγάζει 505 διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου εκτός του χώρου του εργοταξίου και «συναρμολογήθηκαν» στο εργοτάξιο. Συνολικά η Bouygues έχει κατασκευάσει περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Lamda Development: Σύμβουλος για το Marina Tower το σχήμα Intrakat-Bouygues

Lamda Development: Έκλεισε το ομολογιακό για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News