Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 09:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΛΑΡΚΟ: Προς παράταση οι προθεσμίες του διαγωνισμού

ΛΑΡΚΟ: Προς παράταση οι προθεσμίες του διαγωνισμού

Παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου θα λάβει σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Έως τότε ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμη μία ενίσχυση από το Δημόσιο, αφού παρά τη διεθνή άνοδο των τιμών του νικελίου, τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση του ειδικού διαχειριστή προέβλεπε υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 8 Ιανουαρίου 2021. Για τον διαγωνισμό ενδιαφέρονται ανατολικοευρωπαϊκά συμφέροντα, επενδυτές από την Αυστραλία, αλλά και τουλάχιστον ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος. Δεν υπάρχει πια, ωστόσο, ενδιαφέρον από Ισραηλινούς.

Αφού προεπιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. 

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ την περασμένη Παρασκευή σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έλαβαν ομόφωνη απόφαση για νέες κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές.

Ειδικότερα αποφάσισαν την πραγματοποίηση δύο 4ωρων στάσεων εργασίας και στην περίπτωση που δε έχουν απαντήσεις για την καταβολή έκτακτου επιδόματος και το μέλλον τους εξουσιοδότησαν το ΔΣ του Σωματείου να προκηρύξει δύο 24ωρες απεργίες.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News