Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 18:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mevaco: Τα φωτοβολταϊκά εκτίναξαν τα κέρδη

Mevaco: Τα φωτοβολταϊκά εκτίναξαν τα κέρδη

Αύξηση της τάξης του 187,83% παρουσίασε στον κύκλο εργασιών η «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΒΕΕ» το 2021, με το ποσό να ανέρχεται στα 25.597,40 χιλ. Ευρώ έναντι 8.893,12 χιλ. Ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ως αποτέλεσμα ιδίως της αύξησης της ζήτησης για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκών Πάρκων, αλλά και της υλοποίησης της σύμβασης με την Εταιρεία «ΓΙΟΥΒΙ ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων για το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο της Ν/Α Ευρώπης.

Τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε 5.525,30 χιλ. Ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 364,99% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, η οποία οφείλεται στην επίτευξη ιδιαίτερα ικανοποιητικού κύκλου εργασιών, καθώς και στην ορθολογικότερη διαχείριση του κόστους παραγωγής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 3.423,62 χιλ. Ευρώ, έναντι κερδών 382,07 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 796,06%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2.431,77 χιλ. Ευρώ έναντι ζημιών 565,30 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας επίσης βελτίωση κατά 530,17%. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 1.937,56 χιλ. Ευρώ έναντι ζημιών 541,09 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας και εν προκειμένω ιδιαίτερα σημαντική αύξηση κατά 458,08%.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, κατά την χρήση του 2021 μέσω της αξιοποίησης της πολύτιμης εμπειρίας της, των παραγωγικών της δυνατοτήτων και της σημαντικής τεχνογνωσίας της, η εταιρεία προέβη στην ανάληψη και επιτυχή υλοποίηση έργων ιδιαίτερης σπουδαιότητας, σημαντικής πολυπλοκότητας, υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών. Ενδεικτικό για την εταιρεία είναι η συνεργασία της με διεθνείς εταιρείες υψηλού κύρους.

Για το 2022 η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία και την ποιότητα και να ενισχύει τις συνεργασίες της (εγχώριες και διεθνείς), με στόχο να διατηρήσει έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης αντίστοιχο με αυτόν της τελευταίας χρήσεως και να διαγράψει μια εξίσου ισχυρή πορεία. Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική της εταιρείας θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή συγκρατημένα επιθετικής πολιτικής, συνεκτιμώμενων των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων και των αναταράξεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News