Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 11:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Π. Ψυχικό 

Κέκροψ: Αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Π. Ψυχικό 

Την απόφαση που θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα, 35 χρόνια μετά την έναρξή της, την αντιδικία της με το ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα έκτασης 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, γνωστή ως περιοχή Λατομείου, αναμένει η Κέκροψ. 
 
Οπως αναφέρει η εισηγμένη στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2021, ο Αρειος Πάγος έχει αναλάβει να κρίνει την υπόθεση, δεδομένου ότι έχουν ήδη προηγηθεί δύο αναιρέσεις αποφάσεων σε επίπεδο Εφετείου. Η τελευταία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, το 2019, είχε δικαιώσει την «Κέκροψ» και της είχε δώσει το δικαίωμα κυριότητας της έκτασης των 300 στρεμμάτων. Το Δημόσιο προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, που εξέδωσε πέρυσι τον Απρίλιο σχετική απόφαση με την οποία αναιρείται η απόφαση του Εφετείου. Πλέον, η υπόθεση συζητήθηκε εν νέου στις 3 Νοεμβρίου του 2021 από τον ίδιο τον Αρειο Πάγο, που θα εκδώσει και την οριστική απόφαση για την τύχη της επίμαχης έκτασης. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οικοδομήσιμο είναι ένα μικρό τμήμα των παραπάνω στρεμμάτων, καθώς το υπόλοιπο είναι αναδασωτέο.
 
Κατά τη διάρκεια του 2021, ο κύκλος εργασιών της Κέκροψ υποχώρησε σε 6,3 χιλιάδες ευρώ, από 14,4 χιλιάδες ευρώ, λόγω του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων κατά 40% και στη συνέχεια κατά 100%, στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία. Τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε 208.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων της τάξεως των 815.000 ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών 18.000 ευρώ. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η Κέκροψ ελέγχεται σε ποσοστό 37,48% από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και σε ποσοστό 34,32% από την Intradevelopment του ομίλου Intrakat. Ενα επιπλέον 6,69% ανήκει στην Alpha Bank.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News