Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 14:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AVAX: Γιατί πουλάει τη Volterra

AVAX: Γιατί πουλάει τη Volterra

Σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την θυγατρική εταιρεία προμήθειας και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Volterra, βρίσκεται ο όμιλος της AVAX. 

Σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ η AVAX, σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εν λόγω θυγατρική εταιρεία, υπό την καθοδήγηση χρηματοοικονομικού συμβούλου. Προσθέτει πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική κατάληξη των συζητήσεων ή οποιαδήποτε συμφωνία για τη μεταβίβαση της θυγατρικής ή μέρους αυτής. 

Ένας από τους λόγους της απόφασης πώλησης της Volterra, όπως αναφέρουν κύκλοι της εισηγμένης, είναι οι ιδιαίτερα ελκυστικές αποτιμήσεις στα εν λειτουργία έργα ΑΠΕ. Η αποεπένδυση θα δώσει, όπως υποστηρίζουν, τη δυνατότητα στην Άβαξ να επενδύσει και να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που θα προκύψουν σε νέα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ 

Σε συνέχεια της από 25.11.2021 χρηματιστηριακής ανακοίνωσης της ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την θυγατρική Volterra AE, και κατόπιν σχετικής ανανέωσης του στρατηγικού της πλάνου, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία – υπό την καθοδήγηση χρηματοοικονομικού συμβούλου – έχει εκκινήσει διαδικασία συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εν λόγω θυγατρική εταιρεία. 

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οριστική κατάληξη των συζητήσεων ή οιαδήποτε συμφωνία για μεταβίβαση της εν λόγω θυγατρικής ή μέρους αυτής. 

Η ΑΒΑΞ θα λάβει υπόψη την πιθανή διακοπή της σχετικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΔΠΧΑ 5, στις οικονομικές καταστάσεις του 2021 οι οποίες θα δημοσιευτούν την 27.04.2022. Για οποιαδήποτε αλλαγή στα ανωτέρω, η Εταιρεία θα προβεί στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News