Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 12:08
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Beat στο Money Pod: Aναχρονιστικό πλαίσιο για τις πλατφόρμες – Είμαστε στα δικαστήρια με Λυμπερόπουλο

Beat στο Money Pod: Aναχρονιστικό πλαίσιο για τις πλατφόρμες – Είμαστε στα δικαστήρια με Λυμπερόπουλο

Απάντηση στην ερώτηση «γιατί δεν βρίσκω πάντα ταξί στο app;» δίνει η General Manager της Beat Ελλάδας Άσπα Τοπαλίδου, μιλώντας στο Money Pod.  Το γεγονός ότι ενίοτε οι χρήστες δεν βρίσκουν ταξί στο app είναι ζήτημα που ξεπερνά τη Beat, εξηγεί, σημειώνοντας ότι το πλαίσιο λειτουργίας για τις ψηφιακές πλατφόρμες εύρεσης ταξί είναι το πιο ασαφές και αναχρονιστικό στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων, δίνοντας χώρο για φοροαποφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Κομισιόν έχει εκδώσει σύσταση για την αλλαγή του, επισημαίνει. 

Όπως εξηγεί η κ. Τοπαλίδου, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 13.500 ταξί και η προσφορά δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. «Δεν εισηγούμαστε αύξηση των ταξί, αλλά αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας, ώστε να δώσει λύσεις η τεχνολογία. Τουλάχιστον το 20% των χιλιομέτρων που διανύουν τα ταξί είναι κενά χιλιόμετρα», σημειώνει.

Αυτή τη στιγμή, 8.000 οδηγοί ταξί συνεργάζονται με τη Beat. «Είμαστε στα δικαστήρια με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο», επισημαίνει μεταξύ άλλων η κ. Τοπαλίδου, αφού κλήθηκε να σχολιάσει την επανεκλογή του στην ηγεσία του συνδικάτου.

Η Αθήνα, με περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας, είναι το κέντρο των λειτουργιών της Beat και για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Η Beat Ελλάδας είναι ευθυγραμμισμένη με τις ευρωπαϊκές αγορές υπό τη σκέπη της Free Now (σ.σ. κοινοπραξία Daimler και BMW). 

Ακούστε επίσης στο Money Pod: τι είναι το μέρισμα, πού απασχολούνται οι μετανάστες στην Ευρώπη και τι απέγιναν τα t-shirts της Fruit of the Loom.

Πόσοι δουλεύουν από το σπίτι μετά την πανδημία; Θα δούμε 4ήμερη απασχόληση στην Ελλάδα; Ποιοι σκέφτονται να παραιτηθούν; Μια αναλυτική συζήτηση για την ελληνική αγορά εργασίας με τον καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργο Δουκίδη.

Ακούστε εδώ το 6ο επεισόδιο του Money Pod

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News