Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 15:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Σχεδιάζει επενδύσεις έως 200 εκατ. ευρώ στην πενταετία 

ΟΛΘ: Σχεδιάζει επενδύσεις έως 200 εκατ. ευρώ στην πενταετία 

Στα 150 με 200 εκατ. ευρώ πρόκειται να φτάσουν οι επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τα όσα είπε η διοίκηση του ομίλου κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως δήλωσε ο γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Χένρικ Τζέπσεν από τον Μάρτιο του 2018 που άλλαξε χέρια η διοίκηση του ΟΛΘ μέχρι και σήμερα έχουν επενδυθεί συνολικά περί τα 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ εντός δαπανήθηκαν εντός του 2022.

O εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΘ, Αθανάσιος Λιάγκος, υπενθύμισε ότι το πιο σημαντικό έργο που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια αφορά την 6η προβλήτα που θα επιτρέψει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετεί πλοία με χωρητικότητας έως 24.000 εμπορευματοκιβώτια (ΤΕUs).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Φράνκο Κούπολο δήλωσε πως στις 2 Μαΐου θα παραληφθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι δύο νέες γερανογέφυρες STS, συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ και ανυψωτικής ικανότητας 50 και 65 τόνων αντίστοιχα) οι οποίες θα συναρμολογηθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ώστε να δώσουν στο λιμάνι τη δυνατότητα να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs.

Στον τομέα της κρουαζιέρας η διοίκηση του ΟΛΘ δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί 62 αφίξεις 17 διαφορετικών κρουαζιερόπλοιων από 12 εταιρείες. Ο κ.Λιάγκος, αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργασία με την «Amazon Web Services», με στόχο τη δημιουργία «έξυπνου» λιμανιού, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται στο λιμάνι για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας του blockchain.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΛΘ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,50 ευρώ ανά μετοχή. Ειδκότερα, το μέρισμα για τη χρήση 2021 ανέρχεται σε  1,50 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, δηλαδή σε καθαρό ποσό 1,425 ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος. 
 
moneyreview.gr 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News