Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 07:11
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Στοχεύει σε νέα υψηλά πωλήσεων μετά τον τζίρο-ρεκόρ του 2021 

Τα έργα της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη φτάνουν σε αξία τα 80 εκατ. ευρώ

Space Hellas: Στοχεύει σε νέα υψηλά πωλήσεων μετά τον τζίρο-ρεκόρ του 2021 

Σε νέα υψηλά επίπεδα τζίρου στοχεύει για το 2022 η Space Hellas, έχοντας σπάσει την περσινή χρονιά το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και ενώ τα έργα της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη φτάνουν σε αξία τα 80 εκατ. ευρώ.

Σημαντικές προοπτικές δημιουργούν και τα νέα ψηφιακά έργα του Δημοσίου που πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του έτους με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Πάντως πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι αν και η Space Hellas είναι γνωστή περισσότερο για τα εμβληματικά και σύνθετα έργα που έχει πραγματοποιήσει στο δημόσιο τομέα, η βασική πηγή εσόδων και βασικός πυλώνας είναι οι εταιρείες και οι μεγάλοι πελάτες του ιδιωτικού τομέα. Και αυτό φαίνεται από την αναλογία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας που διαμορφώνεται στο 30% και 70%, αντίστοιχα.

Μένοντας στις πωλήσεις της εταιρείας αξίζει να σημειωθεί πως το 90% προέρχεται από την δραστηριότητά της στην Ελλάδα και το 10% από το εξωτερικό. To 60% των πωλήσεων προέρχεται από την παροχή υπηρεσιών και από το υπόλοιπο 40% από τα ηλεκτρονικά συστήματα και τον εξοπλισμό.

Έργα προς διεκδίκηση

Εκτός από το ανεκτέλεστο και τα προς υπογραφή έργα η Space Hellas βρίσκεται στην κούρσα της διεκδίκησης μιας  σειράς μεγάλων διαγωνισμών, μεμονωμένα ή συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες. Απ’ τους διαγωνισμούς ξεχωρίζει αυτός των νέων ταυτοτήτων που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εξετάζονται οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι αν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και αναδείξει αναδόχους τη κοινοπραξία Space Hellas-Zetes, εμείς ήμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του έργου», σχολιάζουν πηγές τις εταιρείας προσθέτοντας ότι η Space Hellas έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τη βελγική Zetes διεκδικώντας μαζί και άλλα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Νέες εξαγορές

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων αλλά και της κερδοφορίας του 2021 έπαιξε και η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Singular Logic σε συνεργασία με την Epsilon Net. Τον Δεκέμβριο η Space Hellas υλοποίησε μια νέα επένδυση στο χώρο του Internet of Things (IoT) εξαγοράζοντας την εταιρείας SenseOne Technologies.

Πηγές του ομίλου αναφέρουν πως το θέμα των εξαγορών παραμένει πάντα ανοιχτό, δεδομένου ότι η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθώντας τόσο τις διεθνείς εξελίξεις όσο και τις ανακατατάξεις που συμβαίνουν στην ελληνική αγορά, αναζητά ενδεχόμενες ευκαιρίες που σχετίζονται: Είτε με την οργανική ανάπτυξη του ομίλου – δηλαδή έτοιμες ομάδες που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο δυναμικό της Space Hellas–  είτε με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και αντικειμένων, που μπορούν να ενταχθούν και να ενδυναμώσουν το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Space Hellas: Αύξηση 158% των κερδών μετά φόρων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News