Business & Finance Τρίτη 19/04/2022, 13:37
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο 

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο 

Σημαντική άνοδο της τάξεως του 33,8% σημείωσε ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Συγκρινόμενες οι επιδόσεις του δείκτη για τον βιομηχανικό κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο του 2021 και τον αντίστοιχο μήνα του 2020, κατέγραψαν υποχώρηση κατά 3,1%. 

Αισθητή ήταν η ενίσχυση του κύκλου εργασιών εν συγκρίσει με τον Ιανουάριο του 2022 της τάξεως του 14,4%, ενώ όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης για το δωδεκάμηνο Μάρτιος 2021 – Φεβρουάριος 2022 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 32,8%, όταν το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα κινήθηκε πτωτικά κατά 13,3%. 

Εξέλιξη Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2022

Ι. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 33,8% τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 34% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, κατασκευής προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες.
  • Αύξηση κατά 20,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -1

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 37,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -2

Αύξηση κατά 27,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -3

ΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Φεβρουαρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2021

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 37,8% τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας (Πίνακας 2):

  • Αύξηση κατά 37,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, κατασκευής προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες.
  • Αύξηση κατά 15,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

ΙΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Φεβρουαρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 27,7% τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας (Πίνακας 3):

  • Αύξηση κατά 27,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
  • Αύξηση κατά 24,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 32,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -4

Αύξηση κατά 24,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -5

Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιανουαρίου 2022

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 14,4% τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2022, προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 31,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.
  • Αύξηση κατά 14,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -6

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 21,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -7

Αύξηση κατά 4,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο -8

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βιομηχανία: «Έκρηξη» 27,2% στις τιμές εισαγωγών τον Φεβρουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Επανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News