Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 22:15
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Epic Games: Μπαίνει στο metaverse με χρηματοδότηση 2 δισ.δολαρίων

Epic Games: Μπαίνει στο metaverse με χρηματοδότηση 2 δισ.δολαρίων

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2 δισ.δολαρίων εξασφάλισε από την Sony και την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την αλυσίδα franchise της Lego, η Epic Games, γνωστή από το Fortnite, καθώς οι κορυφαίες εταιρείες παιχνιδιών σπεύδουν να εισέλθουν στο «metaverse». 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 1 δισ. δολάρια αντίστοιχα από τη Sony και την Kirkbi, την εταιρεία επενδύσεων πίσω από τη Lego Group.

Η συμφωνία αποτιμά την Epic στα 31,5 δισ.δολάρια. Αμέσως μετά τη συμφωνία, η Kirkbi θα διαθέτει μερίδιο 3% στην εταιρεία, ενώ η Sony μερίδιο 4,9%. Η Lego και η Epic είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι δημιουργούν μία μακρόχρονη συνεργασία με σκοπό να δημιουργήσουν metaverse, ειδικά για παιδιά, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί.

«Η επένδυση αυτή θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία του metaverse όπου οι παίκτες μπορούν να ψυχαγωγούνται με τους φίλους τους και να brands να αναπτύξουν δημιουργικές εμπειρίες», αναφέρει ο Τιμ Σουίνι, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games. 

H κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα αφότου η Microsoft κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Activision Blizzard στην τιμή των 75 δισ.δολαρίων, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Σατία Ναντέλα να δηλώνει ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς το metaverse. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Διαβάστε επίσης:

Πόση ώρα θα περνάμε στο metaverse;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News