ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναψυκτικά Κλιάφα: Κοιτάζουν προς ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα

Αναψυκτικά Κλιάφα: Κοιτάζουν προς ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα

Την είσοδο στις αγορές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Κίνας περιλαμβάνουν τα άμεσα σχέδια της εταιρείας αναψυκτικών «Κλιάφα», η οποία από το 2020 ανήκει στον όμιλο των «Ελληνικών Γαλακτοκομείων» της οικογένειας Σαράντη, καθώς καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία από μεγάλους εμπορικούς εισαγωγικούς οίκους των χωρών αυτών. 

Τα πρώτα βήματα της ιστορικής εταιρείας στη διεθνή αγορά έχουν ήδη γίνει και αφορούν τις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας, όπου σημειώνεται πολύ θετική αποδοχή. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι εδώ και χρόνια η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» μέσω των προϊόντων «Όλυμπος» και «Τυράς» έχει ισχυρή παρουσία στις παραπάνω αγορές, διαθέτοντας μάλιστα και παραγωγικές μονάδες στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. 

Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα «Κλιάφα» στα ράφια των καταστημάτων των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών της στις αγορές λιανεμπορίου, αλλά στο κανάλι του HORECA πανελλαδικά, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές. 

Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο «Κλιάφα», τα επίσημα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες, έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ την περίοδο 2020-2021 και αφορούν σε νέες γραμμές παραγωγής παραγωγής pet, αλουμινίου, επεξεργασίας νερού και παρασκευαστηρίου –σημειωτέον εξαγόρασε επίσης το 2020 και το 77,88% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού «Δουμπιά – Μαλαματίνα»– έγινε τόσο μέσω δύο αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020 κατά 5,89 εκατ. ευρώ περίπου, όσο κυρίως μέσω της έκδοσης κοινού εμπράγματου εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου τον Δεκέμβριο του 2020 ύψους 11,54 εκατ. ευρώ.

Η γκάμα των προϊόντων που παράγει η «Κλιάφα» περιλαμβάνει όλες της κλασσικές γεύσεις αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα και σόδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα και λεμονάδα χωρίς ανθρακικό, πορτοκάλι, λεμόνι και βύσσινο χωρίς ζάχαρη, καθώς και την BiBi cola σε κλασσική και zero. Στις εγκαταστάσεις πάντως μπορούν να εμφιαλωθούν ακόμη τσάι, εμφιαλωμένο νερό, χυμοί και ενεργειακά ποτά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» έχει παρουσία εδώ και χρόνια στους χυμούς και στο τσάι, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας ήδη από το 2020, όταν έγινε η εξαγορά της «Κλιάφα» δεν έκρυψε το ενδιαφέρον για την παραγωγή ενεργειακών ποτών. 

Πριν από λίγες ημέρες η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» απέκτησε μέσω πλειστηριασμού τα εμπορικά σήματα και το παλιό εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, όπως αποκάλυψε το «MR» είναι να παραχθούν μέχρι το τέλος του 2022 προϊόντα με το σήμα «ΑΓΝΟ», ενώ εξετάζεται η αξιοποίηση του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη με επενδύσεις ύψους 50-100 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: 

ΚΛΙΑΦΑ: Εγκαίνια νέου εργοστασίου αναψυκτικών στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News