Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 18:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμολέγκος: Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση – Προς έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Καραμολέγκος: Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση – Προς έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη Α.Ε. για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος. Από την διαδικασία που εκκίνησε στις 7 Ιανουαρίου προέκυψε ότι συνολικά 9.289.460 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 97,57% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Καραμολέγκος ελέγχει πλέον η Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής (από τις 9/3 μέχρι τις 6/4) 19 μέτοχοι αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη δημόσια πρόταση, προσφέροντας συνολικά 24.666 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,26% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Μέχρι την λήξη της περιόδου αποδοχής, η Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη απέκτησε μέσω του χρηματιστηρίου Αθηνών συνολικά 366.643 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,85% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας σε τιμή ανά μετοχή ίση με το προσφερόμενο τίμημα.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, η Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη θα κατέχουν συνολικά 9.289.460 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 97,57% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος στους αποδεχθέντες μετόχους θα ξεκινήσει περί την 08.04.2022, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.
Με δεδομένο ότι η Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος:

  • θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την Απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., δηλαδή θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν και θα εξαγοράσει τις μετοχές των υπόλοιπων Μετόχων της Εταιρείας, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα (δηλ. 3,22 Ευρώ ανά Μετοχή τοις μετρητοίς), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής
  • θα αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν από Μετόχους, κατ’ ενάσκηση του Δικαιώματος Εξόδου, εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα (δηλ. 3,22 Ευρώ ανά Μετοχή τοις μετρητοίς), σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου και την Απόφαση 1/409/29.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καραμολέγκος: Τα σχέδια της εταιρείας μετά την έξοδο από το ΧΑ

Καραμολέγκος: Προς έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών – Δημόσια πρόταση για 3,22 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News