Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 17:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αποκτά το 45% των μετοχών της ΙΟΝ

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αποκτά το 45% των μετοχών της ΙΟΝ

Συμφωνία για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ΙΟΝ ΑΕ, ανακοίνωσαν οι μέτοχοι της σοκολατοβιομηχανίας και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι κοινές αρχές και αξίες, το κοινό όραμα για μία δυναμική ανάπτυξη και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού και η ενδυνάμωση και διαιώνιση της ελληνικής ταυτότητας της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν την διοίκηση της εταιρείας.

Σε κοινή δήλωση τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν: «Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και κυρίως το κοινό όραμα μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια! Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος, μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, διατηρώντας μεταξύ άλλων το 95% της αλλαντοβιομηχανία Νίκας. Απέκτησε τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία, ενώ έίχε προηγηθεί η απόκτηση των Ελληνικών Χυμών Α.Ε., μαζί με τον Απόστολο Ταμβακάκη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Η «αυτοκρατορία» των τροφίμων και τα επόμενα βήματα

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Αποκτά τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία

Το επόμενο βήμα του Σπ. Θεοδωρόπουλου: Διπλή εξαγορά στα τρόφιμα

Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης αγοράζουν τους «Ελληνικούς Χυμούς»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News