Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 19:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμβόλαιο για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Αυστραλία

Το συμβόλαιο αφορά περίπου 13 χλμ. σωλήνων χάλυβα με διάμετρο 18 ιντσών (457 χιλ.), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) πιστοποιημένων για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου

Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμβόλαιο για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Αυστραλία

Στην CPW America Co, θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε η η Jemena Asset Management Pty Ltd το έργο του Port Kembla Lateral Pipeline σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cenergy Holdings.

Το συμβόλαιο αφορά περίπου 13 χλμ. σωλήνων χάλυβα με διάμετρο 18 ιντσών (457 χιλ.), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) πιστοποιημένων για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (bends). Η κατασκευή των σωλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Ελλάδα, με παράδοση απευθείας στην Αυστραλία εντός του 2022.

Αυτό το έργο φυσικού αερίου, θα συνδέσει τον μελλοντικό, τερματικό αγωγό Port Kembla Energy με τον υπάρχοντα, 797 χλμ., Eastern Gas Pipeline. Ταυτόχρονα, η Jemena διερευνά τον ρόλο του υδρογόνου σε μεταφορές καθώς και οικιακή και εμπορική χρήση. Για το σκοπό αυτό επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη λύση που ανέπτυξε η Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα υψηλής ποιότητας (high grade) για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμβόλαιο για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Αυστραλία-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Cenergy Holdings: Έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου – 16% αύξηση

Το success story των εισηγμένων του 2021 και το boom των ελληνικών μαρμάρων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News