Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 17:09
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPI: Αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2021

CPI: Αύξηση 33% στα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2021

Αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη της CPI κατά το α’ 6μηνο της χρήσης 1/7/2021 – 31/12/2021. Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε 526 χιλ. ευρώ, έναντι 398 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 32%. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων τετραπλασιάστηκαν στα 162 χιλ. ευρώ έναντι 41 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν μικρή αύξηση 2% και διαμορφώθηκαν σε 9,08 εκατ. ευρώ έναντι 8,88 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν άνοδο 33% και διαμορφώθηκαν στα 123 χιλ. ευρώ έναντι 93 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας το πρώτο 6μηνο όπου καταφέραμε να αυξήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια πολύ λυπηρή εξέλιξη ανθρωπιστικά και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα, φυσικά επηρεάζει παράλληλα και την αγορά. Σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις ανατιμήσεις ενέργειας και τις ανατιμήσεις προϊόντων καλούμαστε να σχεδιάσουμε την πορεία μας σε αντίξοες συνθήκες. Τα αποτελέσματά μας στο 9μηνο θα είναι καλά, προχωράμε κανονικά στο επενδυτικό μας πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσουμε την χρονιά ανοδικά».

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News